Вдома / Сад і город / Які сорти гострого перцю затребувані в наших широтах?

Які сорти гострого перцю затребувані в наших широтах?

Перець ділиться на дві категорії: овочевий і гострий. Перший, найчастіше використовують під час приготування салатів, перших і других страв, він відмінно доповнює страви своїм свіжим ароматом. Другий вид перцю, використовують як прянощі. Гострий перець має пікантний витонченим і пекучим смаком. Їм приправляють борщ, супи і різне спекотне.

Зміст:

  • Походження «пекучого» перцю
  • Основні сорти гострого перцю. Який краще виростити в домашніх умовах?
  • Як створити ідеальні умови для вирощування гострого перцю в домашніх умовах? домашніх умовах. При чому кущики рослини, які плодоносять, не тільки дають прекрасний урожай, але і створюють будинку особливий «живий» інтер’єр.

    Пекучий перець – це гість, який потрапив у наші широти із тропіків і субтропіків. Тому рослина потребує тепла, рясному зволоженні і «грамотному» освітленні. На відкритий земельну ділянку насіння можна висаджувати вже на початку червня, а зайнятися висадкою перцю в домашніх умовах можна хоч взимку. Головне правильні умови створити.

    На відміну від овочевого перцю, гострий перець, потрібно збирати повністю дозрілим. Максимальна кількість капсаїцину можна отримати завдяки повній стиглості плодів. Саме капсаїцин відповідає за пряність і гостроту перчинок.

    Цікаві факти:

  • Капсаїцин – алкалоїд, який відповідає за поліпшення кровообігу в організмі.
  • У стручку пекучого перцю міститься добова доза вітаміну А і С.
  • Пекучий перець багатий на алкалоїди, що відповідає за вироблення гормону радості.
  • Гострий овоч дозволяє організму швидше зігрітися в холодну пору року.
  • Чилі сприяє схудненню, оскільки в кілька разів збільшує обмін речовин.
  • Пекучий перець застосовують в косметології, фармакології, кулінарії, медицині.
  • Ось такий він пекучий перець. Великою помилкою є той факт, що азіатська кухня вважається самої «гострої» кухонь світу. Наші співвітчизники з задоволенням вживають стручковий перчик. Адже він не тільки надає незвичайний смак приготовленим стравам, але і зігріває організм, коли за вікном не зовсім плюсова погода. сортів в наших широтах. Кущ досягає довжини 50-70 сантиметрів, плоди дрібні. Найчастіше перчинки використовують під час приготування перших і других страв. Гострота помірна.

    Перець угорський восковий жовтий. Кущ досягає довжини до одного метра. Плоди відрізняються особливим жовтим кольором. Гострота помірна. Використовують для фарширування, маринування, консервування.

    Перець пітер або пеніс. Свою назву перець отримав із-за незвичайної форми. Найчастіше його вирощують як декоративну рослину, оскільки плоди дуже схожі на чоловічий статевий орган. Кущ досягає довжини 70-90 сантиметрів.

    Саме ці сорти гострого перцю вважаються ідеальним вибором для посадки в наших широтах. Вирощувати пекучий перчик можна як на відкритому земельній ділянці, так і у себе на підвіконні. Але як домогтися позитивного результату і багатого врожаю? Про це в наступному блоці статті. перець – це теплолюбива рослина, догляд за ним повинен базуватися саме на цьому нюансі. При грамотному догляді плодами рослини можна насолоджуватися через пару-трійку місяців. Про що потрібно пам’ятати, щоб виростити гострий перець на підвіконні?

    Дотримання теплового режиму. Ідеальною температурою для перцю, вважається температура 20-25 градусів Цельсія. Також необхідно відзначити, що рослина боїться протягів і різких перепадів температур. Якщо є можливість, то не ставте рослину біля вікна і поблизу від батареї.

    Полив. У зимовий час року поливати рослину краще 2 рази в тиждень, в літній — 3. При чому робити це потрібно за допомогою лійки, щоб крапельки води не потрапляли на плоди гострого перцю. Коректна грунт. Кращим грунтом для висадки перцю вважається грунт зі слабкою кислотністю. Перед висадкою можна просочити грунт настоєм марганцівки.

    Вологість. Оскільки перець – виходець з тропіків, він потребує особливої вологості. Ідеальною вологістю для нього стане вологість 50-70%. Є зволожувач? Здорово. А якщо приладу немає, то не забувайте вішати мокрий рушник на батареї.

    Обрізка сухих гілочок, своєчасний збір врожаю. Не забувайте під час доглядати за рослиною. Сухі гілочки можуть гальмувати ріст і розвиток як куща в цілому, так і плодів. Не ставте різні сорти перцю поруч один з одним. Вони можуть переопелиться.

    Не забувайте хоча б зрідка підгодовувати кущик перцю вітамінами і мінералами. Для цього придбайте в магазині для рослини, підходящий засіб. Дивіться маркування «для овочевих культур». Але не переборщіть з підгодівлею, щоб не зіткнуться з гниттям кореня.

    Дотримуючись ці рекомендації, ви запросто виростите перчик у себе на підвіконні. Він не тільки додасть гострий смак ваших страв, але і внесе нотки затишку і комфорту в будинку. Ось такі вони, ці пекучі перці.

    Сьогодні вони знайшли широке покликання не тільки в кулінарії. Дуже часто їх застосовують в косметології, медицині, фармакології. Сучасні дизайнери при плануванні інтер’єру, дуже часто застосовують рослину для створення особливого шарму приміщення!

    Відео про сорти гострого перцю:

    vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *