Вдома / Сад і город / Зелена квасоля: користь і шкода рослини, методи вирощування

Зелена квасоля: користь і шкода рослини, методи вирощування

Склад зеленої квасолі досить багатий на вітаміни та мінерали, які борються з вільними радикалами. Більш того, представниця сімейства Бобових, володіє прекрасним смаком. Квасоля добре поєднується з м’ясними стравами, її можна подавати і в якості гарніру.

Зміст:

  • Вся користь зеленої квасолі. Чому її варто вживати кожен день?
  • Кому варто відмовитися від вживання зеленої квасолі?
  • Використання зеленої квасолі в кулінарії захворюваннях.
  • Вітаміни групи В. Чудово впливають на роботу центральної нервової системи.
  • Провітамін А. Застосування провітаміну А, актуально людям зі зниженим зором.
  • Вітамін Е. Бореться з вільними радикалами, продовжує молодість.
  • Поєднання мікроелементів (цинк, фолієва кислота, магній) скорочує ризик виникнення інфаркту. Вчені довели, що щоденне вживання зеленої квасолі здатне знизити ризик прояви гіпертонії, атеросклерозу і сечокам’яної хвороби нирок. Всього 100 грам відварного продукту в день активізує процес вироблення гемоглобіну, і наситити організм корисними речовинами.

    Також після численних досліджень складу зеленої квасолі, вченим вдалося з’ясувати, що входять до складу мікроелементи продукту здатні відновити гормональний фон, покращувати роботи печінки, зміцнювати стінки судин, боротися з виведенням холестерину з організму.

    До речі, сучасні матусі вже давно відзначили всю користь цього продукту для маленьких діток. Дуже часто перший прикорм починають саме з зеленої квасолі. Однак якщо малюк схильний до прояву кольок і запорів, з введенням спаржі краще почекати. Вперше зелену квасолю спробували в Італії. Завдяки унікальному відкриття італійських кулінарів, сьогодні ми можемо насолоджуватися цим незвичайним смаком свіжості і «здоров’я». шкоду. Не оминуло це поняття і представниці Бобових – спаржу. Кому варто відмовитися від вживання в їжу цього продукту, або хоча б зменшити порцію?

  • Квасолею не варто захоплюватися людям із захворюваннями кишково-шлункового тракту (гастрит, виразка).
  • Людям з підвищеною кислотністю можна вживати квасоля в об’ємі 100-150 грам в день.
  • Особам похилого віку також не варто надмірно налягати на спаржу. Вона може викликати діарею, або навпаки закріпити стілець.
  • Особам, що страждають надмірним газоутворенням також слід відмовитися від великих порцій квасолі.
  • Зелена квасоля дуже рідко викликає алергічні прояви. Однак, якщо ви перебуваєте в зоні ризику, то повинні пам’ятати, що спаржа може викликати алергію у вигляді шкірних захворювань. В такому випадку краще і зовсім відмовитися від вживання продукту в їжу, і прийняти антигістамінні препарати, типу «Зодак».

    Не варто надмірно налягати на зелену квасолю. Найкращим вибором стане комбінувати овочі. Поєднання спаржа, брокколі, болгарського перцю і зеленого лука подарують не тільки відмінний смак, але і зарядять організм такими необхідними в зимовий період вітамінами. спаржу можна в морозильній камері. Для цього візьміть необхідну кількість зеленої квасолі, вимийте її поріжте на дрібні шматочки, висушіть і укладіть в спеціальні пакети для заморозки. Така квасоля буде зберігатися більше півроку, а ви в будь-який момент зможете насолодитися неповторним смаком.

    Ось така вона зелена королева сімейства Бобових. Низьку калорійність продукту, унікальний склад і багатий смак – роблять її бажаною гостей будь-якого столу. Дотримуючи почуття міри, квасоля не принесе вам шкоди, але потрібно повторювати про її користь ще раз?

    Відео про користь зеленої квасолі:

    vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *