Вдома / Рецепти та харчування / Пісні пряники: готуємо в домашніх умовах

Пісні пряники: готуємо в домашніх умовах

Пісні пряники: готуємо в домашніх умовах

Зміст

Пісні пряники – відмінна випічка до чаю, яка порадує дітей і дорослих. Десерт містить менше калорій, але за смаком не поступається звичайним пряникам.

Експериментуйте з рецептами пісних пряників, які печуться з варенням, горіхами, сухофруктами і медом, на пшеничного і житнього борошна.

Інгредієнти:

  • півсклянки чаю чорного;
  • п’ять ст. л. цукру + 0,5 скл. для глазурі;
  • 3 ст. л. меду;
  • півтора скл. житнього борошна;
  • 2 ст. л. ростить масла.;
  • 0,5 скл. пшенич. борошна;
  • одна ч. л. разрыхл.;
  • коріандр і кориця – ½ ч. л.;
  • імбир та кардамон – по 1/3 ч. л.;
  • щіпка солі;
  • склянка чорносливу;
  • половинка лимона.

Приготування:

  • Заваріть Чай і процідіть. Залийте окропом чорнослив.
  • У мисці перемішайте цукор з медом, маслом, сіллю, влийте остиглий чай.
  • Суміш нагріти на плиті до розчинення меду. Вимкніть, як почне закипати.
  • Обидва види борошна перемішайте, додайте розпушувач, прянощі.
  • До сухих інгредієнтів влийте в гарячому вигляді медову суміш, швидко перемішайте.
  • Сформуйте печиво з тіста. Вкладайте в серединку чорнослив.
  • Печіть 20 хвилин.
  • Приготуйте глазур. Сік з половинки лимона відіжміть. Цукор подрібніть в пудру.
  • Змішайте сік з пудрою, влийте столову ложку води.
  • Готові гарячі пряники змастіть глазур’ю.
  • В якості начинки можна використовувати чорнослив, курагу, і мармелад.

    Пісні медові пряники


    Watch this video on YouTube

    мускатний горіх.

    Необхідні інгредієнти:

    • стакан цукру;
    • 130 мл. олії ростить.;
    • три ст. л. меду;
    • одна ст. л. кориці;
    • чотири ст. л. цукру;
    • одна ч. л. соди;
    • 5 стак. борошна;
    • стакан повидла.

    Етапи приготування:

  • Змішайте мед з цукром, корицею і содою. Влийте масло і розмішайте.
  • Поставте масу нагріватися на водяній бані, при цьому помішуйте, поки маса не почне пузиритися.
  • У масу всипте половину борошна. Коли охолоне, додайте решту борошно.
  • Розкачайте з тіста пласт в 5 мм. завтовшки. Розріжте на квадрати і на одну сторону кожного викладіть повидло і загорніть. Краї притисніть пальцем або виделкою.
  • Печіть пісні медові пряники 15 хвилин. Вони піднімуться і не стануть рум’яними.
  • Цукор змішайте з двома столовими ложками води, поставте на маленький вогонь, помішуйте. Коли закипить тримайте ще 4 хвилини на вогні. Глазур готова.
  • Гарячі пряники покрийте глазур’ю.
  • Не перетримуйте пряники в духовці, інакше вони стануть сухими.

    ★ ПІСНІ МЕДОВІ ПРЯНИКИ З ІДЕАЛЬНОЮ ГЛАЗУР’Ю БЕЗ ЯЄЦЬ ★ Все, про що ми з вами мріяли 🙂


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • півкіло борошна;
    • стакан води;
    • 2 середніх яблука;
    • три ст. л. какао.
    • корінь імбиру (3 см);
    • 2 ст. л. меду;
    • жменю арахісу або горіхів;
    • стакан цукру;

    Приготування покроково:

  • Мед поставте розтопіть на повільному вогні.
  • Імбир і яблука очистіть від шкірки, натріть на дрібній тертці в окремі миски.
  • Горіхи або арахіс подрібніть в блендері в крихту.
  • У мисці змішайте остиглий мед з водою і цукром. Розмішайте до розчинення цукру.
  • Борошно з какао просіяти і всипте в медову суміш.
  • Додайте в тісто яблука, горіхи і імбир.
  • Сформуйте з тіста великий куля або маленькі пряники і печіть 20 хвилин.
  • Тісто прилипати до рук не повинно. Додавайте додатково необхідну кількість борошна, щоб воно вийшло щільним і гладким. При випіканні не пересушуйте пісні імбирні пряники, інакше вони стануть черствими.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *