Вдома / Рецепти та харчування / Пісний плов — рецепти страви з овочами

Пісний плов — рецепти страви з овочами

Пісний плов — рецепти страви з овочами

Під час посту можна приготувати ароматний пісний плов без м’яса і додати в блюдо гриби, гарбуз або сухофрукти.

Пісний плов з сухофруктами

Дуже смачне і ароматне блюдо для смачної вечері всієї родини – пісний плов з айвою і сухофруктами.

Інгредієнти:

  • дві цибулини;
  • айва;
  • дві морквини;
  • головка часнику;
  • по 50 г родзинок і кураги;
  • два скл. рису;
  • спеції і сіль.

Приготування:

  • Подрібніть цибулину і брусочком поріжте моркву. Наріжте шматочками айву.
  • Обсмажте цибулю, додайте айву і моркву. Смажте ще п’ять хвилин, помішуючи.
  • Поріжте соломкою курагу, рис промийте. Додайте інгредієнти до засмажки.
  • Влийте воду з розрахунку 1:2. Додайте спеції і сіль.
  • У центр плову викладіть головку часнику.
  • Коли закипить, залиште плов нудитися під кришкою на мінімальному вогні.
  • До рецептом пісного плову можна додавати фініки та інжир. У процесі приготування пісний плов з родзинками і курагою перемішувати не треба. Залиште готовий плов на 15 хвилин настоюватися.

    Пісний плов з родзинками — Рецепт Бабусі Емми


    Watch this video on YouTube

    Пісний плов з овочами і грибами

    Рецепт пісного плову з овочами – ситне блюдо для різноманітності меню під час посту. Пісний плов з овочами можна зробити незвичайним, якщо додати гриби.

    Інгредієнти:

    • 400 г грибів;
    • головка часнику;
    • морквина;
    • цибулина;
    • склянку рису;
    • шавлія або куркума.

    Приготування покроково:

  • Видаліть з головки часнику лушпиння, але не розбирайте на зубки. Цибулину поріжте кубиками.
  • Поріжте соломкою моркву очистіть гриби поріжте скибочкою.
  • Обсмажте цибулю, додайте моркву, смажте ще дві хвилини.
  • Тушкуйте гриби окремо хвилин 20 і перекладіть до овочів.
  • Рис промийте і всипте до засмажки, влийте гарячу воду. Плов повинен бути покритий рідиною.
  • Головку часнику покладіть в середину плову, посипте спеціями. Тушкуйте на маленькому вогні під кришкою, приблизно півгодини. При необхідності додайте води.
  • Пісний плов з грибами виходить розсипчастим. Використовуйте печериці, лисички або білі опеньки.

    Плов з гарбузом — відео-рецепт пісний


    Watch this video on YouTube

    Пісний плов з гарбузом

    Незвичайний рецепт приготування плову з прянощами, спеціями і гарбузом. Як приготувати пісний плов, читайте докладно нижче.

    Інгредієнти:

    • півкіло лука;
    • 700 р. морквини;
    • 300 мл. раст. масла;
    • по дрібці шафрану і зіри;
    • 4 щіпки родзинок;
    • ложка ст. барбарису;
    • 700 р. гарбуза;
    • сіль;
    • 800 мл. води;
    • кіло рису.

    Етапи приготування:

  • Поріжте півкільцями цибулини. Натріть моркву на тертці.
  • Обсмажте овочі, додати зіру і тушкуйте під кришкою 20 хвилин.
  • Покладіть в зажарку шафран, родзинки і барбарис.
  • Гарбуз порізати кубиками і викладіть на морквину.
  • Викладіть промитий рис, додайте сіль і залийте окропом.
  • Завдяки солодкої гарбуза, смак пісного плову виходить чудовий.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *