Вдома / Рецепти та харчування / Пісний борщ – як приготувати смачно

Пісний борщ – як приготувати смачно

Пісний борщ – як приготувати смачно

Зміст

Класичний борщ традиційно готується на бульйоні з м’яса. Але і без м’ясних продуктів можна приготувати дуже ароматний і смачний пісний борщ на бульйоні з овочів, з додаванням квасолі та грибів. Ще нижче ви знайдете цікавий рецепт пісного борщу з кількою в томаті.

Інгредієнти:

  • 200 г капусти;
  • два лаврових листа;
  • дві ст. ложі масла;
  • 40 р. опеньків;
  • щіпка цукру;
  • 1 р. суміші хмелі-сунелі;
  • столова ложка томат пасти;
  • дві картоплини;
  • цибулина;
  • морквина;
  • спеції;
  • буряк;
  • два стебла часнику.

Приготування:

  • Нашаткуйте капусту дрібно, додайте в суп. Варіть 10 хвилин до м’якості капусти.
  • Кубиком поріжте картоплю і додати до грибів. Варіть, поки не звариться картопля.
  • Додайте до зажарки томатну пасту, цукор, смажте ще п’ять хвилин.
  • Смажте овочі ще хвилин п’ять, влийте трохи води, покладіть лаврове листя, спеції. Накрийте кришкою і тушкуйте, поки не стане м’якою буряк.
  • До смаженого цибулі додайте буряк і порізану соломкою моркву.
  • Половину цибулі додайте до грибів, другу половину обсмажте.
  • Дрібно поріжте цибулю і буряк.
  • Розм’яклі гриби дрібно поріжте і покладіть в киплячу воду з грибним настоєм. Знімайте сіру пінку.
  • Залийте окропом гриби, промийте і знову залийте окропом, залиште набухати.
  • Додайте в борщ зажарку, доведіть до кипіння, посоліть.
  • Поріжте дрібно пір’я часнику, додайте до борщу.
  • Залиште настоюватися готовий суп.
  • Якщо ні опеньків, для пісного борщу з грибами беріть інші гриби в сушеному вигляді або свіжі.

    Пісний Український Борщ — Як Приготувати Смачний Борщ Без М’яса


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • п’ять картоплин;
    • склянка квасолі;
    • 300 р. капусти;
    • буряк;
    • дві ст. ложки томат пасти;
    • дві середні цибулини;
    • два літри води або овочевого бульйону;
    • спеції: лаврове листя, сіль, мелений перець, кмин;
    • перець болгарський;
    • зелень свіжа.

    Етапи приготування:

  • Замочіть на кілька годин квасолю. Промийте і поставте варитися.
  • З готової квасолі злити воду. Поріжте буряк соломкою. Кубиком наріжте картоплю.
  • Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно поріжте. Обсмажте овочі.
  • До засмажки додайте буряк і розведену в склянці води пасту. Тушкуйте 10 хвилин.
  • Влийте 2.5 літра води в каструлю, посоліть і доведіть до кипіння, покладіть картоплю.
  • Додайте квасолю через п’ять хвилин, потім смажені овочі.
  • Додайте капусту і нарізану перець. Наприкінці покладіть спеції, лавровий лист і рубану зелень.
  • Пісний борщ з квасолею подавайте до столу з житнім хлібом або часниковими пампушками.

    Борщ пісний з квасолею


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • шість картоплин;
    • 2 літри води;
    • цибулина;
    • буряк;
    • морквина;
    • половина качана капусти;
    • дві ст. ложки томат пасти;
    • дві часточки часнику;
    • банку кільки;
    • зелень;
    • спеції.

    Приготування поетапно:

  • Картоплю поріжте кубиками, покладіть в киплячу воду.
  • Моркву поріжте соломкою, подрібніть цибулину. Обсмажте овочі в олії.
  • Додайте в зажарку порізану соломкою буряк, томатну пасту. З спецій додайте мелений перець. Тушкуйте 150 хвилин.
  • Додайте смажені овочі з пастою до картоплі.
  • Додайте інші спеції, коли борщ стане помаранчевого кольору і звариться буряк з морквою.
  • Додайте в борщ кільку разом з соусом. Добре перемішайте і варіть сім хвилин. Додайте капусту.
  • У готовий борщ додайте рубану зелень і часник. Залиште настоюватися дві години.
  • Пригостивши таким борщем сім’ю або гостей, ви всіх здивуйте.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *