Вдома / Рецепти та харчування / Свинина по-французьки в духовці

Свинина по-французьки в духовці

Одне з перших страв у категорії «швидко і смачно» – свинина по-французьки. В цілому виходить м’ясо під «шубкою» з сиру, грибів або картоплі з цибулею. Класичним для такої страви є соус Бешамель, але сьогодні його успішно замінює майонез. Ці та інші варіанти ви знайдете в рецептах з фото нижче.

Як приготувати м’ясо по-французьки з свинини

Для такої страви варто брати м’ясо вищого гатунку. Підійде корейка, вирізка, філе, шийка або свинячий окіст – вони не занадто жирні, але і не пісні. Ці частини за смаком добре поєднуються з майонезом, якщо ж брати жирне м’ясо, то блюдо навряд чи вийде їстівним. Варіантів, як приготувати свинину по-французьки в духовці, багато, тому ви можете підібрати для себе підходящий.

Скільки готувати свинину по-французьки в духовці

Тільки при правильно підібраній температурі свинина вийде дійсно смачною і збереже всю свою соковитість. Так скільки часу готувати м’ясо по-французьки в духовці? Без попередньої термічної обробки на запікання потрібно близько години. Якщо ж спочатку продукт був обсмажена, то цей час трохи скорочується і становить близько 35-40 хвилин.

Рецепт м’ясо по-французьки з свинини в духовці

У кожної господині є свої секрети або ж нові ідеї приготування будь-якого страви в духовці. З цієї причини є далеко не один рецепт м’ясо по-французьки з свинини. Вносьте свої корективи – наздоганяйте інструкцію, наскільки вистачить фантазії. Базовими варто залишити спеції, тягучий сир і сметану з майонезом. Вибирайте рецепт за душі і вирушайте відточувати кулінарну майстерність.

Свинина по-французьки в духовці

  • Час приготування: 1 год.
  • Кількість порцій: 2 персони.
  • Калорійність страви: 273 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Спробувавши хоч раз м’ясо по-французьки в духовці зі свининою, ви вже не зможете відмовитися від нього, навіть якщо поруч будуть стояти морепродукти, курка, качка або риба. Ні з чим не зрівняються ця апетитна сирна скоринка і аромат, затьмарює всі інші. Як готувати таке неймовірне блюдо? Дуже просто! Допоможе вам в цьому рецепт з докладними інструкціями і фото.

Інгредієнти:

  • свиняча корейка – 0,5 кг;
  • спеції, перець, сіль – за смаком;
  • майонез – 5 ст. л.;
  • сир вершковий – 200 г;
  • цибуля – 3 шт.

Спосіб приготування:

  1. Корейку промити, обсушити на паперовому рушнику. Далі порізати скибочками завтовшки близько 1,5 см.
  2. Помістити корейку в поліетиленовий пакет, розташувати на обробній дошці – відбивати молоточком пару хвилин.
  3. Посолити, поперчити і натерти спеціями заготовки. Викласти їх на деко.
  4. Зверху покрити майонезом, посипати цибульними кільцями і сирної стружкою.
  5. Запікати в духовці 40 хвилин при 180 градусах.

Свинина по-французьки з помідорами і сиром

  • Час приготування: 1 год.
  • Кількість порцій: 4 персони.
  • Калорійність страви: 343 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Більш оригінальний вигляд, соковитий смак, насичений аромат – все це поєднує в собі свинина по-французьки з помідорами і сиром. Вона ідеально підійде любителям нескладних, але ефектних рецептів. Хочете приготувати що-небудь до свята? Зробіть соковиту свинину під шубою з помідорів із сиром. У ній є одна особливість, про яку ви дізнаєтеся з самого рецепту.

Інгредієнти:

  • твердий сир – 300 г;
  • сметана – 0,5 склянки;
  • сіль, спеції – по щіпці;
  • консервовані ананаси кружечками – 200 г;
  • помідори – 3 шт.;
  • свиняча вирізка – 1 кг.

Спосіб приготування:

  1. Вирізку промити, обсушити, після чого нарізати широкими шматками. Використовуючи пакет, відбити, потім натерти сіль зі спеціями.
  2. Укласти заготовки на деко, зверху покласти кружечки помідорів, на них – ананаси.
  3. Зверху розподілити шар тертого сиру, полити сметаною.
  4. Випікати в духовці спочатку 45 хв. при 180 градусах, а потім ще 15, але вже при 200.

Свинина по-французьки в духовці з помідорами

  • Час приготування: 1 год.
  • Кількість порцій: 4 персони.
  • Калорійність страви: 330 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Свинина по-французьки з помідорами може готуватися і без сиру – виходить не менш смачно і ситно. Особливу пікантність додає попередньо обсмажену цибулю. За рахунок відсутності в рецепті картоплі, сиру, грибів та інших інгредієнтів м’ясо виходить більш соковитим, ще насиченішим його роблять помідори: свиняче м’ясо вбирає їх сік, тому виходить соковитим.

Інгредієнти:

  • перець, сіль, спеції – по 1 щіпці;
  • свиняча корейка – 1 кг;
  • майонез – на свій смак;
  • помідори – 5 шт.;
  • масло рослинне – 2 ст. л.;
  • цибуля – 5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Очищену цибулю промити, нашаткувати кільцями. В кілька етапів обсмажити овочі на сковороді з маслом.
  2. В цей час зайнятися м’ясом – промити, нарізати порційними шматками. Кожен відбити, приправити перцем, сіллю і спеціями.
  3. Укласти заготовки на промаслений лист. Зверху розподілити смажену цибулю, на нього – кружечки помідорів.
  4. Полити майонезом, відправити готуватися в духовку на 40 хв. при температурі 180 градусів.

Свинина по-французьки в духовці у фользі

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 6 персон.
  • Калорійність страви: 400 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Ще один варіант, як готувати м’ясо смачно і при цьому не пересушити його – запекти у фользі: виходить ситно, красиво і дуже зручно. За рахунок фольги м’ясо не втрачає вологу, тому залишається таким же соковитим. Крім того, якщо додати свої улюблені спеції, їх аромат при такому запіканні теж буде більш насиченим. Готується свинина по-французьки в духовці у фользі легко – рецепт з фото вам допоможе.

Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;
  • подрібнена зелень – за смаком;
  • сметана – 100 г;
  • сир – 150 г;
  • моркву і цибулю – по 1 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • перець, сіль – по 1 щіпці;
  • свиняча вирізка – 0,5 кг.

Спосіб приготування:

  1. Чисте і сухе м’ясо нарізати порційно. Кожен шматок відбити з обох сторін, натерти сіллю, поперчити.
  2. Картоплю очистити від шкірки, промити, нашаткувати кружечками. Те ж виконати з цибулею, тільки порізати кільцями. Моркву подрібнити на тертці. Обсмажити його з цибулею на олії.
  3. Взяти стільки листів фольги, скільки нарізано порцій м’яса. На кожен викласти спочатку картоплю, потім саму відбивну, а зверху – цибулю з морквою. Поверх продуктів намазати сметану, останнім додати тертий сир.
  4. Кінці фольги у кожної заготовки з’єднати, щоб вийшов мішечок.
  5. Випікати в духовці 55 хв. при 180 градусах.

Свинина по-французьки в духовці з ананасом

  • Час приготування: 1 година 30 хвилин.
  • Кількість порцій: 7 персон.
  • Калорійність страви: 400 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю / на святковий стіл.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Вишукане і воістину королівське блюдо – свинина по-французьки в духовці з ананасом. Поєднання м’яса з фруктами вже давно вважається класичним. Особливо смачно виходить з ананасом, адже він соковитий, дуже солодкий. При бажанні можна зробити відразу повноцінний обід, якщо додати в якості гарніру ще й картоплю. Смачно і ситно – обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • перець, сіль – по 1 щіпці;
  • сир – 300 г;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • свиняче м’ясо – 600 г;
  • майонез – за смаком;
  • цибуля – 3 шт.;
  • ананаси консервовані – 300 р.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю злегка обсмажити на олії.
  2. Чисте сухе м’ясо розрізати на порції, відбити шматки, посолити і поперчити. Укласти заготовки у форму для запікання, посипати сухими травами за бажанням.
  3. Змастити м’ясо майонезом, зверху помістити ананаси. Ще раз додати майонез.
  4. Посипати сирної стружкою.
  5. Близько півгодини випікати в духовці при 180 градусах, потім додати температуру до 200 і орієнтуватися по сирній скоринці.

Свиняча шийка по-французьки

  • Час приготування: 1 годину 40 хвилин.
  • Кількість порцій: 7 персон.
  • Калорійність страви: 450 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Родоначальником такого страви імовірно є телятина по-орловскі. Це м’ясо під грибний «шубкою» і соусом Бешамель з мускатного горіха з молоком і вершковим маслом. Більш близькою щодо рецептури до такого делікатесу є свиняча шийка по-французьки. Спробуйте, а як готувати, дізнайтеся з покрокового рецепту з докладними інструкціями.

Інгредієнти:

  • мускатний горіх – за смаком;
  • гриби – 300 г;
  • сіль, перець – по 1 щіпці;
  • цибуля – 3 шт.;
  • вершкове масло – 50 г;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • свиняча шийка – 1 кг;
  • картопля – 5 шт.;
  • вершки 20% — 1 ст.;
  • твердого сорту сир – 170 р.

Спосіб приготування:

  1. Добре промиту і обсушену шийку порізати пластинами, кожну відбити і натерти сіллю з перцем.
  2. Для соусу розтопити масло, з’єднати з мускатним горіхом, вершками, вмішати муку. Поварити пару хвилин до загустіння.
  3. Картопля з цибулею очистити, нарізати. Гриби теж подрібнити.
  4. Деко застелити пергаментом, викласти на нього спочатку картоплю, потім шийку і цибулю з грибами.
  5. Залити продукти соусом.
  6. Пекти в духовці при 190 градусах протягом години, потім посипати сиром, готувати ще 10 хв.

Свинина по-французьки з картоплею

  • Час приготування: 2 години.
  • Кількість порцій: 6 персон.
  • Калорійність страви: 450 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю / на святковий стіл.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Якщо ви хочете отримати готову страву до обіду або вечері, то вам підійде свинина по-французьки з картоплею. Тут не потрібно думати над гарніром, адже він запечеться разом з м’ясом. Навіть на святковому столі таку страву буде не зайвим, а подобається воно практично кожному, будь то дорослий або дитина. Гості точно залишаться задоволені і навіть попросять рецепт.

Інгредієнти:

  • велика цибулина – 3 шт.;
  • мелений перець, сіль – за смаком;
  • сир – 250 г;
  • майонез – теж за смаком;
  • картопля – 1 кг.;
  • рослинне масло – трохи для змазування;
  • свиняча вирізка – 0,5 кг.

Спосіб приготування:

  1. На промаслений деко викласти шар картоплі, порізаної кружечками.
  2. Далі рівномірно розподілити цибульні кільця. Приправити перцем, посолити.
  3. Вирізку промити, дати їй обсохнути, нарізати невеликими шматочками. Викласти наступним шаром.
  4. Зверху змастити майонезом, рясно посипати сирної стружкою.
  5. Відправити лист на 1 годину в духовку, температура якої дорівнює 180 градусам.

Свинина по-французьки з грибами

  • Час приготування: 2 години.
  • Кількість порцій: 6 персон.
  • Калорійність страви: 423 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю / на святковий стіл.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Ще один оригінальний варіант такої страви – свинина по-французьки з грибами. Любителям більш пісних смаків вона точно сподобається. За рахунок грибів м’ясо набуває більш насичений смак. В більшості випадків використовуються печериці свіжі, заморожені або консервовані, хоча лісові гриби будуть навіть краще – їх насичений аромат не зрівняється ні з чим.

Інгредієнти:

  • майонез, спеції – за смаком;
  • помідори – 3 шт.;
  • рослинне масло – небагато для смаження;
  • свиняча вирізка – 0,5 кг;
  • гриби – 150 г;
  • сир – 150 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Першим етапом потрібно знову обмити м’ясо, дати йому підсохнути. Далі залишається нарізати порційно і відбити.
  2. Заготовки помістити у форму, щедро посипати спеціями.
  3. На маслі обсмажити спочатку цибулю, потім додати гриби. Розподілити цю масу поверх наступним шаром.
  4. Далі додати кружечки помідорів, присипати сиром.
  5. Пекти в духовці при 200 градусах 20 хв.

Відбивні зі свинини по-французьки

  • Час приготування: 2 години.
  • Кількість порцій: 3 персони.
  • Калорійність страви: 412 ккал.
  • Призначення: на обід / на вечерю / на святковий стіл.
  • Кухня: російська.
  • Складність приготування: середня.

Відмінний варіант подачі гостям порційній закуски – це французькі відбивні зі свинини в духовці. Для святкового столу таке блюдо підійде ідеально. Ніжне всередині і з апетитною хрусткою скоринки зовні м’ясо піде на ура. Хоч рецепт зовсім не дієтичний, але хіба можна перед ним встояти? Спробуйте і переконайтеся самі, які ж смачні ці свинячі відбивні.

Інгредієнти:

  • сметана – 3 ст. л.;
  • яйце – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • спеції, сіль – за смаком;
  • панірувальні сухарі – 150 г;
  • масло – небагато для смаження;
  • борошно – 60 г;
  • сир – 200 г;
  • свиняча вирізка – 500 р.

Спосіб приготування:

  1. Вже чисту суху вирізку порізати широкими пластами. Кожен відбити, натерти сіль зі спеціями.
  2. Яйця збити зі сметаною, додати борошно, перемішати до однорідності.
  3. Відбивні вмочити в яєчний кляр, потім в сухарі, після чого підсмажити на олії до скоринки, потім перекласти на деко.
  4. Зверху вкрити кільцями цибулі, присипати сирної стружкою. Доготувати в духовці при 190 градусах. Для цього вистачить 35 хв.

Смачна свинина по-французьки – секрети приготування

У професійних кулінарів є кілька простих секретів, як приготувати м’ясо по-французьки з свинини в духовці ще смачніше. Ось кілька самих корисних:

  1. Цибулю краще взяти солодкий. Гіркі сорти попередньо варто замочити окропом.
  2. Смак практично не зміниться, якщо замінити майонез сметаною або вершками.
  3. Щоб отримати ще більш соковиту м’ясну м’якоть, варто змащувати деко вершковим маслом.

Відео: м’ясо по-французьки зі свининою

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *