Вдома / Рецепти та харчування / Осетинські пироги — кращі покрокові рецепти

Осетинські пироги — кращі покрокові рецепти

Осетинські пироги — кращі покрокові рецепти

Зміст

Осетинські пироги – національне і дуже смачне блюдо. Пироги печуться традиційно у формі кола з різними начинками. Осетинські пироги символізують сонце: вони круглі й гарячі.

В Осетії начинку для пирога роблять з яловичини, але можна замінити її бараниною або іншим м’ясом. Зробити начинку з сиру з зеленню, бурякової гички, гарбуза, капусти або картоплі. У картопляну начинку обов’язково додають бринзу або сир.

Пиріг повинен бути тонким, з великою кількістю начинки, яка не вилазить з випічки. Товстий шар тіста в багатошаровій свідчить про те, що недостатньо досвідчена господиня. Готовий пиріг завжди змащують маслом.

Приготуйте осетинські пироги з смачними начинками з кращих покрокових рецептам.

Інгредієнти:

  • ложка цукру;
  • дві ч. л. дрож. сухих;
  • одна ч. л. солі;
  • півтора скл. води;
  • чотири скл. борошна;
  • три ложки раст. масла;
  • 1 скл. молока.

Приготування:

  • Зробіть опару: змішайте у теплій воді (півсклянки) дріжджі, кілька ложок борошна і цукор.
  • Як з’являться перші бульбашки, перелийте опару в миску, влийте решту теплу воду і молоко. Перемішайте, порціями всипте борошно.
  • Влийте масло, перемішайте і залиште підніматися.
  • Готового тесту вистачить на три пирога: це 9 порцій.

    ОСЕТИНСЬКІ ПИРОГИ — ну дууже смачні!


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • пучок зелені;
    • ч. л. дрож. сухих;
    • 650 р. борошна;
    • за ч. л. солі і цукру;
    • половина скл. раст. масла;
    • 300 р. сиру осетинського;
    • півтора скл. води.

    Етапи приготування:

  • Цукор змішайте з дріжджами, влийте трохи теплої води і залиште на кілька хвилин.
  • Поступово всипте борошно з сіллю, влийте масло і решту воду. Залиште підніматися тісто.
  • Вимийте, обсушіть зелень і дрібно порубаєте. Перемішайте з размятым сиром.
  • Поділіть тісто на три частини і розкачати тонко.
  • Викладіть частину начинки. Краї пирога зберіть в середину і заліпіть. Акуратно розтягніть пиріг.
  • Пиріг викладете на деко і в середині зробіть отвір.
  • Випікайте 30 хвилин. Змастіть вершковим маслом гарячий пиріг.
  • Можна додати в начинку із зелені та сиру будь-які спеції.

    Осетинські пироги [Рецепти Bon Appetit]


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • 25 мл. раст. масла;
    • 160 мл молока;
    • 20 р. дрож. свіжих;
    • дві ложечки цукру;
    • яйце;
    • два скл. борошна;
    • дві щіпки солі;
    • 250 р. картоплі;
    • одна ст. л. сметани;
    • 150 р. сиру сулугуні;
    • ст. ложка злив. масла.

    Приготування:

  • До теплого молока додайте дріжджі, дрібку солі з цукром і залишіть на 10 хвилин.
  • Додайте до дріжджам яйце і борошно, влийте масло.
  • Поки тісто піднімається, відваріть картоплю, очистіть і пропустіть з сиром через м’ясорубку.
  • В начинку додайте сіль, шматочок масла і сметану, перемішайте.
  • Начинку скачайте в щільний шар.
  • Тісто теж скачайте в кулю і сплющена руками в плоский і рівний круг.
  • Покладіть в центр кола куля – начинку. Краї тіста зберіть в центрі і скріпіть.
  • Закрийте і приплющите краю в центрі.
  • Готовий кулю руками приплющите, перетворивши в плоску корж.
  • Пиріг викладіть на пергамент, зробіть посередині отвір.
  • Випікайте 20 хвилин.
  • Завжди традиційно печуть непарна кількість осетинських пирогів. При розтягуванні пирога не тисніть і не розтягуйте його, щоб воно не порвалося.

    Картофджин осетинський пиріг з картоплею і сиром


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • стакан води;
    • 5 стак. борошна;
    • чотири ст. л. раст масла.;
    • одна ч. л. сухих дріжджів;
    • половина ч. л. солі;
    • півтори ч. л. цукру;
    • бринза – 150 г;
    • яйце;
    • 100 р. моцарели;
    • пучок зелені;
    • сир — 100 р.

    Приготування поетапно:

  • У теплій воді змішайте дріжджі, цукор з сіллю.
  • Просійте борошно В рідину і влийте масло. Перемішайте і замісіть тісто. На 30 хвилин залиште підніматися.
  • Бринзу з сиром розімніть виделкою. Моцарелу і натріть порубаєте зелень дрібно.
  • Всі інгредієнти перемішайте, посоліть і скачайте в грудку.
  • Тісто і начинку поділіть на 3 однакові частини.
  • В коржик розтягніть кожен шматок тіста, викладіть в центр кулька начинки.
  • Краї тіста зберіть і закрийте в середині. Начинка виявиться всередині.
  • Куля переверніть швами вниз і прbплюсніть акуратно. Руками розтягніть коржик і зробіть пальцем отвір в середині.
  • Змастіть збитим яйцем кожен пиріг і печіть півгодини.
  • Змастіть готові гарячі пироги вершковим маслом.
  • Осетинські пироги з сиром . Рецепт


    Watch this video on YouTube

    Калорійність пирогів – близько 3400 ккал. Приготувати осетинські пироги можна за 2 години. Всього виходить по 4 порції з кожного пирога.

    баранини. Всього в страві 2200 ккал.

    Осетинський пиріг з м’ясом готується 2 години. Всього виходить 3 пирога, за 4 порції з кожного. Тісто готується на кефірі.

    Необхідні інгредієнти:

    • склянка кефіру;
    • півкіло борошна;
    • 20 р. дрож. живих;
    • половина скл. молока;
    • яйце;
    • л. ст. цукру;
    • спеції;
    • дві ст. л. раст. масла;
    • ст. ложка кінзи;
    • кілограм баранини;
    • 220 р. цибулі;
    • три часточки часнику;
    • 100 мл. бульйону.

    Приготування:

  • До розмороженим дріжджам додайте ложку борошна, цукор і молоко. Змішайте опару і залиште. Через 20 хвилин з’являться бульбашки.
  • До борошна додати опару, влийте кефір, дві щіпки солі і яйце. Замісіть тісто, в кінці влийте масло. Залиште підходити.
  • Часник видавити, пропустіть через м’ясорубку м’ясо з цибулею.
  • У фарш додайте сіль і перець, кинзу. Влийте бульйон.
  • Поділіть фарш і тісто на 3 частини.
  • Тісто розкачайте в плоску корж і викладіть на середину фарш.
  • Кінці тіста зберіть нагорі, закривши начинку. Закрийте добре.
  • Розрівняйте і сплющена кожен пиріг: спочатку руками, потім можна качалкою. У кожному пирозі зробіть отвір.
  • Пироги викладіть на деко і випікайте 20 хвилин.
  • М’ясо вибирайте для начинки жирне або додайте у фарш шматочок сала. Пироги подавайте з бульйоном або чаєм.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *