Вдома / Рецепти та харчування / Лимонний пиріг — прості і смачні рецепти

Лимонний пиріг — прості і смачні рецепти

Лимонний пиріг — прості і смачні рецепти

Зміст

Лимонні пироги відрізняються освіжаючим смаком з цитрусовим ароматом.

Готувати начинку для рецептів лимонного пирога можна з лимонів з яблуками або сиром. Зверху пиріг прикрашається безе або фруктами.

Інгредієнти:

  • ст. ложка сметани;
  • пучку солі;
  • пакетик ваніліну;
  • 300 р. борошна;
  • 280 р. злив. масла;
  • п’ять яєць;
  • 200 мл. вершків;
  • 400 р. цукру;
  • два лимона.

Приготування покроково:

  • Борошно (250 р.) просійте і змішайте з сіллю. Додайте нарізане шматочками масло (250 р.). Добре розітріть в крихту.
  • У тісто додайте сметану, одне яйце і цукор (100 г).
  • Розподіліть по дну форми тісто і покладіть на 40 хвилин на холод.
  • Інше масло розтопити на маленькому вогні, всипте борошно, перемішайте.
  • Посуд залиште на вогні, порціями влийте вершки. Зніміть посуд з вогню.
  • Вимийте лимони і зніміть цедру, використовуючи тертку.
  • В вершкову масу додайте цедру.
  • Жовтки з білками відокремте. Білки покладіть в холод.
  • Жовтки збийте з ваніліном і цукром (100 г), влийте вичавлений з лимонів сік.
  • Готову суміш змішайте з вершковою масою і поставте на маленький вогонь. Проваріть, помішуючи, поки не загусне.
  • Деко з тестом вийміть з холоду і застеліть фольгою. Зверху засипте квасоля або горох. Так основа пирога стане рівною.
  • Випікайте 20 хвилин в духовці 220 гр. поки не підрум’яниться.
  • Вилийте начинку на пиріг і поставте дбати, температуру зменшити до 180.
  • Приготуйте меренгу: збивайте білки, поки не збільшиться маса в 3 рази.
  • Порціями до білків всипте цукор, збиваючи до стійких піків.
  • Вийміть пиріг з духовки і покрийте поверхню безе.
  • Печіть пиріг ще 35 хвилин при 150 гр.
  • Готовий пиріг залиште остигати 15 хвилин в духовці з відкритими дверцятами.
  • Нарізати ніжний лимонний пиріг на порції краще коду він повністю охолоне.

    Лимонний пиріг з безе. Покрокове приготування в домашніх умовах.


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 100 р. злив. масла;
    • скл. цукру + 1 ст. л.;
    • два скл. борошна;
    • сода, сіль: за підлогу. ч. л.;
    • півкіло сиру;
    • два яйця;
    • два лимона.

    Приготування:

  • У мисці змішайте ложку цукру, соду з сіллю, борошно та олія. Розітріть в крихту.
  • Сир змішайте з яйцем і цукром.
  • Лимони вимийте і разом з цедрою пропустіть через м’ясорубку, з’єднайте з сирною масою.
  • На деко викладіть половину крихти і викладіть начинку. Зверху висипте решту крихту.
  • Випікайте 45 хвилин при 180 гр.
  • Простий лимонний пиріг можна прикрасити свіжими фруктами, наприклад, шматочками ананаса.

    Лимонник (Пиріг з лимоном) — Рецепт Бабусі Емми


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • два лимона;
    • два скл. цукру;
    • 450 г борошна;
    • два яйця;
    • ч. л. разрыхл.;
    • пачка масла.

    Приготування поетапно:

  • На великій тертці натріть лимони з шкіркою.
  • Масло розітріть зі склянкою цукру. Перемішайте.
  • Від одного яйця відокремте білок і додайте до масляної маси з другим яйцем.
  • Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Перемішайте тісто, отелите від нього 1/3 частина.
  • Обидва шматка тіста загорніть в плівку і покладіть в холод. Маленький шматочок покладіть на дві години в морозилку.
  • Розподіліть за формою великий шматок тіста і зробіть бортики. Зробіть виделкою дірочки.
  • До лимонам всипте цукор, розмішайте.
  • Вилийте на тісто начинку. Зверху на дрібній тертці натріть другий шматочок тіста.
  • Печіть пиріг 35 хвилин.
  • Пиріг гарячим з листа не виймайте, інакше зіпсується зовнішній вигляд.
  • Солодке Життя | Лимонний Пиріг


    Watch this video on YouTube

    яблучка з кислинкою. Щоб приготувати лимонний пиріг, знадобиться менше години.

    Інгредієнти:

    • 400 р. яблук;
    • півкіло листкового тіста;
    • лимон;
    • чотири ст. л. родзинок;
    • половина скл. цукру;
    • одна ч. л. кориці.

    Приготування:

  • Половину тіста розкачати, викладіть на деко. Залийте окропом ізюм.
  • Очистіть яблука і порізати тонкими скибочками, змішайте з корицею, родзинками і цукром.
  • Дрібно поріжте лимон з шкіркою і додати до начинки. Перемішайте.
  • На тісто викладіть яблучно-лимонну начинку, відступивши 4 см від країв.
  • Другу частину тіста розкачайте і накрийте начинку. Закріпіть краю.
  • Випікайте найсмачніший лимонний пиріг 40 хвилин.
  • Калорійність випічки – 2000 ккал. Всього виходить п’ять порцій.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *