Вдома / Поради / Як зробити кокосове масло?

Як зробити кокосове масло?

1. Для виготовлення масла використовуються кілька методів . Звичайно дати стовідсоткову гарантію, що вийде ідеальне олія ми не можемо, але спробувати варто. Спочатку розглянемо метод парового перемелювання. Для цього зрілий (темно-коричневий ) кокос розколює гострим ножем і соскабливаем всю кокосову м’якоть за допомогою ножа. Ріжемо м’якоть на невеликі шматочки і покласти в кухонний комбайн. Якщо у вас його немає, то можете використовувати блендер. 2. Розбиваємо м’якоть при включеному комбайні на середній швидкості. Для кращого розщеплення можна додати трохи води. На банку з широким горлом кладемо марлю, а зверху, невеликими порціями, отриману кокосову суміш. Загортаємо марлю і видавлюємо в банку до останньої краплі кокосове молоко. Так повторюємо зі всієї сумішшю і залишаємо кокосове молоко на добу, по завершенню яких молоко і масло роз’єднуватися. Верхній згусток слід зішкребти ложкою і прибрати. Все що залишиться в банку і є кокосове масло. 3. Такий метод називається методом кипіння. Залийте в каструлю чотири склянки води і доведіть до кипіння. Потім візьміть два кокоса їм протріть їх м’якоть через тертку. Поміщаємо нашу натерту м’якоть в блендер, заливаємо закипілої водою і закриваємо кришкою. Обов’язково притримуйте кришку блендера при подрібненні і, запам’ятайте, що гарячої води не повинна заповнювати більше ніж половину ємності глечика блендера. Якщо у вас її більше розділіть суміш на два рази подрібнення. 4. Подрібнюємо поки не отримаємо однорідну суміш. Потім через марлю заливаємо суміш в чашку. Намагайтеся віджати якомога більше рідини, при цьому допомагаючи собі лопаткою або руками. Отриману рідину ставимо на середній вогонь і, довівши до закипання варимо, не забуваючи постійно помішувати, до моменту, поки рідина не випарується, а м’якоть стане коричневою. Така варіння може зайняти навіть більше години, але якщо ви не боїтеся труднощів, то запасіться терпінням. 5.Можна також спробувати дати можливість суміші самостійно розділити масло і м’якоть. Для цього отриману суміш м’якоті і води кладемо в чашку і накриваємо пластиковою кришкою. Залишаємо на добу при кімнатній температурі, а потім ставимо в холодильник. По закінченню часу масло спливе наверх. Вам залишиться лише профільтрувати його від рідини.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *