Вдома / Рецепти та харчування / Соус для шашлику: 4 незвичайних рецепта

Соус для шашлику: 4 незвичайних рецепта

Соус для шашлику: 4 незвичайних рецепта

Зміст

Без шашлика не обходиться пікнік і вихід на природу. Щоб блюдо стало смачнішим, важливо подати смачний соус для шашлику, який підкреслить смак м’яса і додасть йому пікантності або гостроту.

Зробити соус для шашлику можна з додаванням пряних трав, томатів, сметани або кефіру.

Інгредієнти:

  • 270 р. томат пасти;
  • цибулина;
  • зубок часнику;
  • ложка ст. оцту яблочн.;
  • за 20 р. кропу, базиліка і петрушки;
  • півтора скл. води;
  • за два р. солі і меленого перцю.

Приготування:

  • Дрібно поріжте цибулину і залийте оцтом. Посоліть за смаком. Залиште на 10 хвилин маринуватися.
  • Порубаєте свіжі трави і часник.
  • Злийте з лука утворився сік і з’єднайте з травами.
  • Додайте воду, пасту, перець і сіль. Перемішайте.
  • Виходить дуже смачний соус до шашлику. Можна додати сік лимона або цукор, якщо любите солодкий соус.

    Ну дууже смачний — Томатний Соус для шашлику!


    Watch this video on YouTube

    кінзою, який підкреслює аромат і соковитість шашлику. Готується соус швидко – 20 хвилин. Виходить 20 порцій. Калорійність соусу – 147 ккал.

    Необхідні інгредієнти:

    • 250 мл. томатного соусу;
    • чотири зубки часнику;
    • пучок свіжої кінзи;
    • сіль і цукор;
    • дрібку меленого перцю;
    • вода.

    Приготування покроково:

  • Часник очистіть, промийте і видавіть.
  • Томатний соус викладіть в миску, додайте часник, сіль з цукром за смаком і мелений перець.
  • Влийте в миску з інгредієнтами окріп, перемішайте до однорідності.
  • Зелень промийте і просушіть, дрібно нашаткуйте. Додайте до соусу.
  • Подавайте готовий червоний соус для шашлику в охолодженому вигляді.

    Той самий Сацебелі! Самий смачний соус до шашлику!


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • скл. сметани;
    • пучок свіжої зелені;
    • два скл. кефіру;
    • два огірка;
    • три зубки часнику;
    • по дрібці розмарину, чебрецю і базиліка;
    • сіль;
    • перець мелений – 0,5 ч. л.

    Етапи приготування:

  • Дуже дрібно порубаєте зелень. Часник порізати дрібним кубиком.
  • Половину зелені з’єднайте з часником, трохи посоліть і розімніть до утворення соку.
  • На дрібній тертці натріть огірки і викладіть на друшляк на 10 хвилин, щоб стекся сік.
  • Змішайте сметану з кефіром і додайте огірки. Додайте зелень з часником та іншу зелень.
  • Додайте за смаком сіль і добре перемішайте.
  • Додайте прянощі для аромату і насиченості. Покладіть в холодильник.
  • Підійде білий соус для курячого шашлику або шашлику з індички. Зелень беріть будь-яку: це може бути петрушка, кінза або кріп.

    Соуси до шашлику


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • півтора скл. соку граната;
    • два скл. вина солодкого червоного;
    • три ч. ложки базиліка;
    • чотири зубчики часнику;
    • по 1 ч. л. солі і цукру;
    • пучку крохмалю;
    • мелений чорний і гострий перець.

    Приготування:

  • Вилийте в невелику каструлю вино і сік, додайте сіль з цукром і подрібнений часник, перець і базилік.
  • Посуд поставте на маленький вогонь, накрийте кришкою.
  • Після закипання тримайте на вогні ще 20 хвилин.
  • Крохмаль розведіть в гарячій воді і введіть в соус за п’ять хвилин до готовності.
  • Соус помішуйте на вогні до загусання, зніміть з вогню і дайте охолонути.
  • Калорійність – 660 ккал. Готується соус близько години. Виходить 15 порцій.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *