Вдома / Рецепти та харчування / Шашлик з баранини — рецепти м’якого шашлику

Шашлик з баранини — рецепти м’якого шашлику

Шашлик з баранини — рецепти м’якого шашлику

Зміст

Люди готували шашлик ще з тих пір, як добули вогонь. З тих часів блюдо постійно вдосконалюється. Саме шашлик, приготований з баранини, вважається традиційним.

Важливо готувати шашлик з баранини правильно, з дотриманням тонкощів, тоді м’ясо вийде дуже смачним, ароматним і соковитим.

баранини по-кавказьки з додаванням в маринад виноградного оцту. Калорійність – 1800 ккал. На приготування йде 2 години і виходить 4 порції.

Інгредієнти:

  • кілограм м’яса;
  • перець молоти і сіль;
  • півкіло лука;
  • оцет виноградний;
  • свіжа кінза петрушка;
  • 0,5 літра води.

Інгредієнти:

  • Очищені цибулини промийте і тонко поріжте кільцями.
  • Теплою водою промийте м’ясо і наріжте.
  • До м’яса додайте за смаком сіль і перець, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
  • У воду додайте кілька ложок оцту.
  • У миску покладіть м’ясо, зверху кільця цибулі. Залийте шашлик маринадом і закрийте кришкою. Залиште настоюватися на п’ять годин на холоді.
  • М’ясо нанизуйте на шампури і смажте на вугіллі 25 хвилин, перевертаючи. Періодично збризкуйте м’ясо маринадом, щоб не підгоріло.
  • Подавайте до столу класичний шашлик з баранини гарячим зі свіжою петрушкою і кінзою.
  • Можна замінити виноградний оцет лимонним соком і додати до м’яса ще ароматних спецій для шашлику.

    Шашлик з Баранини (ніжний, соковитий і тане в роті) | Кухня «Дель Норте»


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • тонкий лаваш;
    • два кг. м’яса;
    • один фрукт ківі;
    • чотири цибулини;
    • сіль – півтори ст. л.;
    • по одній ч. л. зіри, коріандру і перцю меленого;
    • чотири лаврових листа.

    Приготування покроково:

  • Три цибулини порізати півкільцями і посоліть. Одну залиште для прикраси.
  • Вичавіть цибулю руками до утворення соку. Додайте спеції.
  • Поріжте на шматки м’ясо і з’єднайте в глибокому тазі з цибулею. Перемішайте, накрийте плівкою і залиште на 2 години на холоді.
  • За годину до смаження шашлику очистіть фрукт ківі і подрібніть на дрібній тертці. Додайте до маринованному м’яса. Розмішайте і залишіть на годину.
  • Шматочки м’яса настроміть на шампури і смажте на мангалі, перевертаючи, 20 хв.
  • Готовий шашлик викладіть на лаваш і прикрасьте кільцями цибулі.
  • Для смачного шашлику з баранини замаринувати м’ясо можна ввечері і залишити на ніч. Так воно промаринується краще.

    Як посмажити шашлик з баранини


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • кілограм м’яса;
    • майонез – 250 р.;
    • п’ять цибулин;
    • стать. літра води;
    • сіль, перець мелений чорний і червоний;
    • три ст. л. оцту.

    Приготування:

  • Шматочки наріжте м’ясо і викладіть в посуд.
  • У воді розчиніть оцет, додайте спеції.
  • Поріжте півкільцями цибулі, додайте до м’яса і залийте майонезом. Перемішайте. Влийте маринад.
  • Залиште шашлик під кришкою маринуватися три години на холоді.
  • М’ясо нанизуйте на шампури і смажте на вугіллі до рум’яного кольору.
  • Всього вийде 4 порції соковитого шашлику з баранини, калорійністю 3360 ккал. Готується шашлик 4 години.

    Самий кращий і простий рецепт: Чалагач з баранини (шашлик)


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 400 р. баранячого сала;
    • 1 кг. м’яса;
    • дві цибулини;
    • половинка лимона;
    • дрібку зіри;
    • перець і сіль;
    • коріандр мелений.

    Етапи приготування:

  • М’ясо наріжте середніми шматочками.
  • Сало поріжте невеликими шматками, менше ніж м’ясо в два рази, і з’єднайте з м’ясом.
  • Цибулини очистіть і натріть на тертці. Додайте до м’яса.
  • Шашлик посоліть, додайте за смаком спеції.
  • Вичавіть сік з лимона і додайте до м’яса. Перемішайте.
  • Накрийте посуд з шашликом і залиште на 2 години.
  • Духовку нагрійте до 240 гр. і застеліть фольгою деко.
  • На деко поставте грати. Нанизуйте м’ясо і сало на невеликі шампури або шпажки, чергуючи.
  • На дно форми покладіть трохи сала.
  • У посуд з жаростійкого матеріалу вилийте окріп до половини і поставте в духовку, щоб вона була над м’ясом.
  • Шашлик викладіть на решітку і печіть 10 хвилин, після перекладіть посуд з водою під деко. Готуйте ще 7 хвилин.
  • Посуд з водою витягніть, переверніть м’ясо. Готуйте 20 хвилин.
  • Готовий шашлик з вийміть деко, змастіть м’ясо стекшимся соусом і дайте охолонути.
  • Подавайте м’який шашлик з баранини з домашніми соусами і свіжою зеленню.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *