Вдома / Рецепти та харчування / Шашлик з осетрини: рецепти правильного рибного шашлику

Шашлик з осетрини: рецепти правильного рибного шашлику

Шашлик з осетрини: рецепти правильного рибного шашлику

Готувати дуже смачні шашлики можна не тільки з м’яса. Шашлик з осетрини – ситне і смачне блюдо. Важливим пунктом в приготуванні шашлику з цього сорту риби є правильна оброблення тушки і маринад.

Шашлик з осетра в гранатовому соку

Приготований за цим рецептом шашлик з осетрини виходить дуже ніжним. Маринад готується з гранатового соку і прянощів. Калорійність страви – 510 ккал, готується шашлик одну годину. Виходить 4 порції.

Інгредієнти:

  • риба – 3 кг;
  • сіль;
  • 700 мл. соку;
  • 10 р. хмелі-сунелі;
  • 50 мл. раст. масла;
  • половина ст. л. коріандру.

Приготування:

  • Поріжте рибу обробити, порізати філе на шматочки, складіть у посуд.
  • Посоліть рибу, додайте спеції і залийте соком.
  • Акуратно перемішайте знизу вгору.
  • Сирої шашлик притисніть зверху тарілкою. Залиште в холоді на 4 години маринуватися. Періодичні перемішуйте.
  • Настроміть шматочки риби на шампури і смажте 10 хвилин.
  • Шашлик на мангалі з осетрини готується швидко, тому слідкуйте за рибою під час смаження.

    На шашлики! Королівський шашлик з осетрини


    Watch this video on YouTube

    Шашлик з осетрини з лимоном і кабачком

    Це відмінний шашлик, за рецептом якого необхідно замаринувати осетрину для шашлику в медовому соусі. Калорійність – 456 ккал, виходить три порції. Приготування шашлику з осетрини займає близько години.

    Необхідні інгредієнти:

    • 750 г філе осетра;
    • кабачок;
    • лимон;
    • дві ст. л. сухої зелені;
    • раст. масло — сім ст. л.;
    • мед — дві ст. л.;
    • одна ч. л. лимонного соку;
    • три ст. л. паприки;
    • одна ложечка солі.

    Приготування:

  • Дерев’яні шпажки, на яких буде готуватися шашлик, замочіть у воді, щоб вони не підгоріли під час смаження шашлику.
  • Поріжте рибу на шматочки.
  • Кабачок наріжте брусочками середнього розміру, лимон – гуртками.
  • Змішайте в мисочці спеції і трави з медом, додайте лимонний сік.
  • Нанизуйте на шпажки шматочки риби по черзі з кабачком і кружечками лимона.
  • Викладіть шпажки з шашликом на пергамент і змастіть соусом з усіх боків, використовуючи пензлик.
  • Печіть у духовці на 180 гр. приблизно 8 хвилин.
  • Шашлики подавайте гарячими, з зеленню і гарніром.

    Шашлик з осетрини під соусом


    Watch this video on YouTube

    Маринад для шашлику з осетрини

    Важливо приготувати шашлик з осетрини з використанням правильного маринаду. Тоді м’ясо виходить смачним і ніжним. Відмінний маринад для шашлику з осетра готується з білого вина.

    Інгредієнти:

    • 50 мл. вина;
    • лимонний сік — 50 мл;
    • 50 мл. раст. масла;
    • сіль;
    • білий мелений перець — 1 ч. л.;
    • спеції для риби.

    Приготування покроково:

  • З лимона вичавте свіжий сік і вилийте в миску. Додайте біле вино, перець, спеції, влийте олію і посоліть за смаком.
  • У готовому маринаді рибу маринуйте не більш півгодини і перемішуйте акуратно.
  • vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *