Вдома / Рецепти та харчування / Салат зі спаржі — смачні рецепти

Салат зі спаржі — смачні рецепти

Салат зі спаржі — смачні рецепти

Зміст

Спаржу вирощували ще в Стародавньому Єгипті. Виростити спаржу сьогодні можна навіть на підвіконні. Сходи рослина дає навесні і влітку можна збирати урожай.

Салати з спаржі можна робити з овочами і м’ясом. У цьому рослині багато мінеральних речовин і вітамінів.

У магазинах продається соєве суха спаржа – напівфабрикат «фунжу», з якого теж готуються салати.

Найбільш відомі різновиди спаржі – зелена, біла та кольорова. Дуже корисні дієтичні страви з спаржі при хворобах серця і судин, печінки і нирок.

спаржею по-корейськи зі спеціями і овочами. Готується салат з сухої спаржі. Калорійність – 1600 ккал.

Інгредієнти:

  • упаковка спаржі – 500 р.;
  • морквина;
  • цибулина;
  • 3 зубки часнику;
  • 4 ст. л. раст. масла;
  • три ст. л. оцту;
  • ложка ст. цукру;
  • одна ч. л. солі;
  • 1 ст. л. коріандру;
  • дві ст. л. соєвого соусу;
  • пачка кунжуту;
  • пучок зелені.

Приготування:

  • Спаржу залийте окропом на 50 хвилин. Воду злийте і наріжте на шматочки 5 см. у довжину.
  • Натріть моркву довгими смужками.
  • Дрібно наріжте цибулю і обсмажте три хвилини в маслі.
  • У миску викладіть спаржу з морквою і додайте цибулю.
  • Роздушіть часник, викладіть на салат і додайте спеції.
  • Перемішайте, додайте соєвий соус і оцет.
  • Порубаєте зелень і з кунжутом додайте до салату. Перемішайте.
  • Салат зі спаржі з морквою і овочами залиште в холодильнику на п’ять годин промаринуватися.
  • Щоб зробити салат з соєвої спаржі, знадобиться півтори години. Виходить чотири порції.

    Салат спаржа по корейськи або фучжу


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • пучок зеленої спаржі;
    • перець солодкий;
    • курка гриль;
    • дві маленькі цибулини;
    • 1/3 скл. ростить. масла;
    • дві ст. л. оцту;
    • три ст. л. соєвого соусу;
    • півтори ст. л. темного масла кунжуту;
    • півтори ч. л. меду;
    • часточка часнику;
    • ч. ложка свіжого імбиру;
    • півтори ч. л. насіння кунжуту;
    • скл. арахісового масла;
    • половина ч. л. чорного меленого перцю;
    • пучок зеленого салату.

    Етапи приготування:

  • На четвертинки спаржу наріжте і варіть в підсоленій киплячій воді п’ять хвилин.
  • Брусочками поріжте перець, цибулю – півкільцями. Часник роздушіть.
  • Розділіть курку на філе і порвіть м’ясо на волокна.
  • Зробіть соус для салату зі спаржею і перцем: олія рослинна збийте з оцтом, соєвим соусом, олією кунжуту, медом, тертим імбиром, насінням кунжуту, арахісовим маслом і часником. Додайте чорний перець.
  • У мисці з’єднайте курку, цибулю, перець і спаржу. Заправте салат зі спаржею соусом і перемішайте.
  • На листя салату викладіть готове блюдо і подавайте до столу.

    Салат з соєвої спаржі


    Watch this video on YouTube

    сметаною. Готується страва 25 хвилин. Виходить чотири порції. Калорійність салату – 1400 ккал.

    Інгредієнти:

    • 50 мл. оцту;
    • 400 р. спаржі;
    • 30 мл. олії оливки.;
    • зелень;
    • сіль;
    • дві часточки часнику;
    • ложка ст. цукру;
    • сметана;
    • спеції.

    Приготування покроково:

  • Спаржу промийте і покладіть на хвилину в окріп. Просушіть.
  • Оцет перемішайте зі спеціями, цукром і сіллю. Маринад готовий.
  • Залийте спаржу маринадом і залиште на півгодини на холоді.
  • Зелень, мелений перець, часник і сіль перемішайте, додайте сметану.
  • Полийте готовим соусом мариновану спаржу.
  • Спаржа зелена володіє більш насиченим і яскравим смаком з-за вмісту цукру.

    Салат з соєвої спаржі і моркви


    Watch this video on YouTube

    Необхідні інгредієнти:

    • 400 р. консервир. восьминогів;
    • 200 р. спаржі;
    • селера;
    • огірок;
    • 2 ст. л. соєвого соусу;
    • 2 ст. л. ростить масла.;
    • невеликий пучок зелені;
    • шматочок свіжого імбиру.

    Приготування:

  • Огірок наріжте кубиками, порубаєте селера і зелень.
  • Перемішайте соєвий соус з маслом і тертим імбиром.
  • Викладіть в салатницю зелень з огірком, восьминогів. Всі полийте готовим соусом і перемішайте.
  • Виходить чотири порції салату. Час на підготовку – 20 хвилин.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *