Вдома / Рецепти та харчування / Торт «Прага» в домашніх умовах: найкращі рецепти

Торт «Прага» в домашніх умовах: найкращі рецепти

Торт «Прага» в домашніх умовах: найкращі рецепти

Зміст

Торт «Прага» був приготований вперше російським кондитером в радянські часи і дотепер десерт користується популярністю. Назва торт отримав завдяки московському чеської кухні ресторану «Прага», де вперше він і був приготований.

Готувати торт можна з різними видами крему, коньячної просоченням, горіхами та вишнями. Рецепти торта «Прага» нескладні, а десерт виходить дуже смачним.


Торт «Прага»

Це ніжний і апетитний торт «Прага» за класичним рецептом з насиченим смаком. Готується близько 4 годин. Виходить великий торт на 2 кг: 16 порцій, калорійністю 5222 ккал.

Тісто:

  • три яйця;
  • півтора скл. цукру;
  • два скл. борошна;
  • скл. сметани;
  • з 1 ложечка оцту і соди;
  • половина банки згущеного молока;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • дві ложечки з гіркою какао.

Крем:

  • половина банки згущеного молока;
  • олія слив. – 300 р.;
  • половина скл. горіхів грецк.;
  • дві ложки коньяку.

Глазур:

  • олія слив. – 50 р.;
  • шоколад чорний – 100 р.;
  • ¼ Скл. молока;
  • шоколад білий – 30 р.

Приготування:

  • Цукор з яйцями перемішайте до однорідності і додайте сметану.
  • Соду погасите оцтом, додайте в масу. Влийте згущене молоко.
  • Додайте в тісто розтоплений на водяній бані шоколад і какао. Розмішайте масу.
  • Всипте борошно, тісто має вийти як для оладок.
  • Візьміть дві форми, застеліть дно пергаментом, змастіть стінки маслом і вилийте тісто, розподіливши рівномірно.
  • 60 хвилин печіть коржі в духовці на 180 гр.
  • Коли готові коржі трохи охолонуть, вийміть з форми.
  • Розріжте коржі впоперек, коли вони повністю охолонуть. Виходить 4 коржа.
  • Згущене молоко з’єднайте з розм’якшеним маслом, додайте коньяк і какао. Суміш збийте, використовуючи міксер.
  • Просочіть три коржі сиропом з коньяку, наполовину розведеного з водою.
  • Кожен просочений корж намажте кремом і посипте рубаними горіхами.
  • Полийте Сиропом четвертий корж.
  • На водяній бані розтопіть шоколад і масло, влийте порціями молоко. Помішуйте суміш і тримайте на вогні до однорідності.
  • Полийте торт глазур’ю і розрівняйте верх, поки глазур не охолола. Обмажте боки.
  • Розтопіть білий шоколад і полийте зверху торт.
  • Торт залиште просочуватися в холодильнику на ніч.
  • Торт «Прага» по простому рецептом виходить м’яким. До столу можна подавати після приготування, але краще дати настоятися.

    Торт «Прага»


    Watch this video on YouTube


    Торт «Прага» зі сметанним кремом

    Це рецепт торта «Прага» зі сметаною. Готується 4 години, виходить 10 порцій, калорійністю 3200 ккал.

    Необхідні інгредієнти:

    • півтора скл. борошна;
    • два яйця;
    • 120 р. масла;
    • два скл. цукру;
    • банку згущеного молока;
    • два скл. сметани;
    • дві ложки какао;
    • ч. л. соди;
    • ч. л. ваніліну;
    • пачка масла.

    Етапи приготування:

  • Використовуючи віночок, збийте склянку цукру з яйцями і додайте склянку сметани.
  • Вилийте тісто згущене молоко і додати гашену соду. Збийте.
  • Всипте ванілін і ложку какао.
  • Застеліть Пергаментом форму і вилийте тісто.
  • Корж печіть близько години.
  • Розм’якшене масло з’єднайте зі сметаною і цукром, всипте какао. Розмішайте до однорідності.
  • Остиглий корж розріжте поперек на два чи три тонких.
  • Кожен корж промажте кремом і зберіть торт.
  • Залишилися кремом змастіть верх і боки торта.
  • Залиште просочуватися в холоді 4 години мінімум.
  • Перед подачею прикрасьте торт на свій смак. За бажанням можна зробити глазур і покрити торт перед просоченням

    рецепт торт прага шифонова


    Watch this video on YouTube


    Торт «Прага» з трьома видами крему

    Це дуже смачний рецепт торта «Прага» в домашніх умовах з трьома видами крему і двома видами просочення. Калорійність – 2485 ккал. Виходить сім порцій. По рецепту шоколадний торт «Прага» готується близько чотирьох годин.

    Це дуже смачний рецепт торта «Прага» в домашніх умовах з трьома видами крему і двома видами просочення. Калорійність – 2485 ккал. Виходить сім порцій. По рецепту шоколадний торт «Прага» готується близько чотирьох годин.

    Інгредієнти:

    • шість яєць;
    • 115 р. борошна;
    • 150 р. цукру;
    • 25 р. какао;
    • 15 мл. молока;
    • одна ч. л. разрыхл.;
    • шоколад;
    • дрібку ваніліну.

    Просочення:

    • стакан рому;
    • скл. цукру.

    Для 1 крему:

    • 120 р. масла;
    • 10 р. какао;
    • жовток;
    • 150 р. пудри цукор.;
    • 15 мл. молока.

    Для 2 крему:

    • 150 р. масла;
    • 0,5 ч. л. какао;
    • 100 р. згущеного молока.

    Для 3 крему:

    • 150 р. масла;
    • 1 ст. ложка вареного згущеного молока;
    • 130 р. пудри цукор.

    Помадка:

    • 150 р. какао;
    • 50 г. цукру;
    • 30 р. масла;
    • половина літра молока.

    Приготування покроково:

  • Поділіть шість яєць на білки і жовтки. У густу щільну піну збийте білки, жовтки збийте до білого і збільшення в об’ємі.
  • Цукор (150 р.) розділіть навпіл і додайте в кожну масу. Додайте ванілін.
  • Знову збийте білки в стійкі піки, жовтки з цукром і перемішайте.
  • Змішайте жовтки з білками, перемішуючи їх в одну сторону знизу вгору.
  • Борошно з какао і розпушувачем просіяти три рази порціями і всипте в яєчну масу. Перемішуйте повільно в одному напрямку до однорідності.
  • Масло розтопіть, остудіть і додайте в тісто.
  • Деко змастіть з боків маслом і застелити пергаментом. Вилийте тісто і печіть 1 годину.
  • Готовий корж залиште остигати.
  • Зробіть перший крем. Міксером 3 хвилини збийте розм’якшене масло і додайте жовток.
  • Борошно з пудрою і какао просіяти і додати до масляної маси. Збийте, влити холодне молоко і перемішайте міксером.
  • Крем другий: розм’якшене масло збийте міксером 3 хвилини, додайте згущене молоко і знову збийте. Додайте какао.
  • Крем третій: олія 3 хвилини збивайте міксером, додайте згущене молоко варене і пудру. Знову збийте міксером.
  • Помадка: перемішайте цукор, какао, порціями влийте молоко і варіть на водяній бані 10 хвилин, поки маса не стане тягучою і однорідною. Додайте масло для глянцю.
  • Зробіть просочення: ром з цукром, перемішайте і варіть 20 хвилин, поки не випарується алкоголь. Залиште на 20 хвилин.
  • На 4 частини бісквіт розріжте поперек. Два коржа рясно полийте сиропом, а два промокніть чистим ромом.
  • Корж з просоченням покрийте першим кремом і накрийте коржем, просоченим тільки ромом. Цей корж намажте другим видом крему. Третій корж, з просоченням з цукру і рома покладіть зверху і змажте третім видом крему.
  • Бока покрийте будь-яким кремом, що залишився.
  • Торт змастіть залишилася просоченням з рому і цукру.
  • Торт поставити на годину в холодильник.
  • Вийміть торт з холодильника і полити помадкою. Зверху посипте тертим шоколадом.
  • Покладіть знову торт на 2 години на холод.
  • Приготований за цим рецептом смачний торт «Прага» виглядає ефектно в розрізі і дуже сподобається гостям.

    Солодке Життя | Торт Прага


    Watch this video on YouTube


    Торт «Прага» з вишнею

    Класичний рецепт бабусиної торта «Прага» можна змінити і додати вишню. Виходить торт на десять порцій. Калорійність 3240 ккал. Час готування – 4 години.

    Інгредієнти:

    • чотири яйця;
    • 250 р. сметани;
    • половина скл. цукру;
    • 4 ст. л. какао;
    • 750 р. згущеного молока;
    • 300 р. борошна;
    • дві ложечки разрыхл.;
    • 300 р. масла;
    • дві ложки коньяку;
    • горіхи грецк. – 100 р.;
    • стакан вишні.

    Приготування:

  • До появи піни збийте цукор з яйцями.
  • У масу додайте розпушувач, сметану, коньяк, какао, половину банки згущеного молока і борошно. Додаючи кожен інгредієнт, збивайте масу.
  • Змастіть форму Маслом і викладіть ¼ тесту.
  • Випікайте 40 хвилин.
  • Півтори банки згущеного молока з’єднайте з розм’якшеним маслом і збийте міксером.
  • Горіхи подрібніть в крихту, вишню очистіть від кісточок. Частина ягід розрізати навпіл, решта залиште цілими.
  • Остиглий корж розріжте поперек на 3 або 4 тонких.
  • Кожен корж покрийте кремом, посипте горіхами і нарізаною навпіл вишнею.
  • Залишилися кремом покрийте торт зверху і з усіх сторін. Посипте горіхами і прикрасьте цілими вишеньками.
  • Залиште в холоді на дві години просочуватися.
  • Можна перед змазуванням коржі просочити вишневої настойкою або коньяком.

    Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *