Вдома / Рецепти та харчування / Торт «Прага» в домашніх умовах: найкращі рецепти

Торт «Прага» в домашніх умовах: найкращі рецепти

Торт «Прага» в домашніх умовах: найкращі рецепти

Зміст

Торт «Прага» був приготований вперше російським кондитером в радянські часи і дотепер десерт користується популярністю. Назва торт отримав завдяки московському чеської кухні ресторану «Прага», де вперше він і був приготований.

Готувати торт можна з різними видами крему, коньячної просоченням, горіхами та вишнями. Рецепти торта «Прага» нескладні, а десерт виходить дуже смачним.

Тісто:

  • три яйця;
  • півтора скл. цукру;
  • два скл. борошна;
  • скл. сметани;
  • з 1 ложечка оцту і соди;
  • половина банки згущеного молока;
  • 100 г чорного шоколаду;
  • дві ложечки з гіркою какао.

Крем:

  • половина банки згущеного молока;
  • олія слив. – 300 р.;
  • половина скл. горіхів грецк.;
  • дві ложки коньяку.

Глазур:

  • олія слив. – 50 р.;
  • шоколад чорний – 100 р.;
  • ¼ Скл. молока;
  • шоколад білий – 30 р.

Приготування:

  • Цукор з яйцями перемішайте до однорідності і додайте сметану.
  • Соду погасите оцтом, додайте в масу. Влийте згущене молоко.
  • Додайте в тісто розтоплений на водяній бані шоколад і какао. Розмішайте масу.
  • Всипте борошно, тісто має вийти як для оладок.
  • Візьміть дві форми, застеліть дно пергаментом, змастіть стінки маслом і вилийте тісто, розподіливши рівномірно.
  • 60 хвилин печіть коржі в духовці на 180 гр.
  • Коли готові коржі трохи охолонуть, вийміть з форми.
  • Розріжте коржі впоперек, коли вони повністю охолонуть. Виходить 4 коржа.
  • Згущене молоко з’єднайте з розм’якшеним маслом, додайте коньяк і какао. Суміш збийте, використовуючи міксер.
  • Просочіть три коржі сиропом з коньяку, наполовину розведеного з водою.
  • Кожен просочений корж намажте кремом і посипте рубаними горіхами.
  • Полийте Сиропом четвертий корж.
  • На водяній бані розтопіть шоколад і масло, влийте порціями молоко. Помішуйте суміш і тримайте на вогні до однорідності.
  • Полийте торт глазур’ю і розрівняйте верх, поки глазур не охолола. Обмажте боки.
  • Розтопіть білий шоколад і полийте зверху торт.
  • Торт залиште просочуватися в холодильнику на ніч.
  • Торт «Прага» по простому рецептом виходить м’яким. До столу можна подавати після приготування, але краще дати настоятися.

    Торт «Прага»


    Watch this video on YouTube

    сметаною. Готується 4 години, виходить 10 порцій, калорійністю 3200 ккал.

    Необхідні інгредієнти:

    • півтора скл. борошна;
    • два яйця;
    • 120 р. масла;
    • два скл. цукру;
    • банку згущеного молока;
    • два скл. сметани;
    • дві ложки какао;
    • ч. л. соди;
    • ч. л. ваніліну;
    • пачка масла.

    Етапи приготування:

  • Використовуючи віночок, збийте склянку цукру з яйцями і додайте склянку сметани.
  • Вилийте тісто згущене молоко і додати гашену соду. Збийте.
  • Всипте ванілін і ложку какао.
  • Застеліть Пергаментом форму і вилийте тісто.
  • Корж печіть близько години.
  • Розм’якшене масло з’єднайте зі сметаною і цукром, всипте какао. Розмішайте до однорідності.
  • Остиглий корж розріжте поперек на два чи три тонких.
  • Кожен корж промажте кремом і зберіть торт.
  • Залишилися кремом змастіть верх і боки торта.
  • Залиште просочуватися в холоді 4 години мінімум.
  • Перед подачею прикрасьте торт на свій смак. За бажанням можна зробити глазур і покрити торт перед просоченням

    рецепт торт прага шифонова


    Watch this video on YouTube

    Це дуже смачний рецепт торта «Прага» в домашніх умовах з трьома видами крему і двома видами просочення. Калорійність – 2485 ккал. Виходить сім порцій. По рецепту шоколадний торт «Прага» готується близько чотирьох годин.

    Інгредієнти:

    • шість яєць;
    • 115 р. борошна;
    • 150 р. цукру;
    • 25 р. какао;
    • 15 мл. молока;
    • одна ч. л. разрыхл.;
    • шоколад;
    • дрібку ваніліну.

    Просочення:

    • стакан рому;
    • скл. цукру.

    Для 1 крему:

    • 120 р. масла;
    • 10 р. какао;
    • жовток;
    • 150 р. пудри цукор.;
    • 15 мл. молока.

    Для 2 крему:

    • 150 р. масла;
    • 0,5 ч. л. какао;
    • 100 р. згущеного молока.

    Для 3 крему:

    • 150 р. масла;
    • 1 ст. ложка вареного згущеного молока;
    • 130 р. пудри цукор.

    Помадка:

    • 150 р. какао;
    • 50 г. цукру;
    • 30 р. масла;
    • половина літра молока.

    Приготування покроково:

  • Поділіть шість яєць на білки і жовтки. У густу щільну піну збийте білки, жовтки збийте до білого і збільшення в об’ємі.
  • Цукор (150 р.) розділіть навпіл і додайте в кожну масу. Додайте ванілін.
  • Знову збийте білки в стійкі піки, жовтки з цукром і перемішайте.
  • Змішайте жовтки з білками, перемішуючи їх в одну сторону знизу вгору.
  • Борошно з какао і розпушувачем просіяти три рази порціями і всипте в яєчну масу. Перемішуйте повільно в одному напрямку до однорідності.
  • Масло розтопіть, остудіть і додайте в тісто.
  • Деко змастіть з боків маслом і застелити пергаментом. Вилийте тісто і печіть 1 годину.
  • Готовий корж залиште остигати.
  • Зробіть перший крем. Міксером 3 хвилини збийте розм’якшене масло і додайте жовток.
  • Борошно з пудрою і какао просіяти і додати до масляної маси. Збийте, влити холодне молоко і перемішайте міксером.
  • Крем другий: розм’якшене масло збийте міксером 3 хвилини, додайте згущене молоко і знову збийте. Додайте какао.
  • Крем третій: олія 3 хвилини збивайте міксером, додайте згущене молоко варене і пудру. Знову збийте міксером.
  • Помадка: перемішайте цукор, какао, порціями влийте молоко і варіть на водяній бані 10 хвилин, поки маса не стане тягучою і однорідною. Додайте масло для глянцю.
  • Зробіть просочення: ром з цукром, перемішайте і варіть 20 хвилин, поки не випарується алкоголь. Залиште на 20 хвилин.
  • На 4 частини бісквіт розріжте поперек. Два коржа рясно полийте сиропом, а два промокніть чистим ромом.
  • Корж з просоченням покрийте першим кремом і накрийте коржем, просоченим тільки ромом. Цей корж намажте другим видом крему. Третій корж, з просоченням з цукру і рома покладіть зверху і змажте третім видом крему.
  • Бока покрийте будь-яким кремом, що залишився.
  • Торт змастіть залишилася просоченням з рому і цукру.
  • Торт поставити на годину в холодильник.
  • Вийміть торт з холодильника і полити помадкою. Зверху посипте тертим шоколадом.
  • Покладіть знову торт на 2 години на холод.
  • Приготований за цим рецептом смачний торт «Прага» виглядає ефектно в розрізі і дуже сподобається гостям.

    Солодке Життя | Торт Прага


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • чотири яйця;
    • 250 р. сметани;
    • половина скл. цукру;
    • 4 ст. л. какао;
    • 750 р. згущеного молока;
    • 300 р. борошна;
    • дві ложечки разрыхл.;
    • 300 р. масла;
    • дві ложки коньяку;
    • горіхи грецк. – 100 р.;
    • стакан вишні.

    Приготування:

  • До появи піни збийте цукор з яйцями.
  • У масу додайте розпушувач, сметану, коньяк, какао, половину банки згущеного молока і борошно. Додаючи кожен інгредієнт, збивайте масу.
  • Змастіть форму Маслом і викладіть ¼ тесту.
  • Випікайте 40 хвилин.
  • Півтори банки згущеного молока з’єднайте з розм’якшеним маслом і збийте міксером.
  • Горіхи подрібніть в крихту, вишню очистіть від кісточок. Частина ягід розрізати навпіл, решта залиште цілими.
  • Остиглий корж розріжте поперек на 3 або 4 тонких.
  • Кожен корж покрийте кремом, посипте горіхами і нарізаною навпіл вишнею.
  • Залишилися кремом покрийте торт зверху і з усіх сторін. Посипте горіхами і прикрасьте цілими вишеньками.
  • Залиште в холоді на дві години просочуватися.
  • Можна перед змазуванням коржі просочити вишневої настойкою або коньяком.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *