Вдома / Рецепти та харчування / Хачапурі по-аджарськи: грузинські покрокові рецепти

Хачапурі по-аджарськи: грузинські покрокові рецепти

Хачапурі по-аджарськи: грузинські покрокові рецепти

Зміст

Хачапурі – страва грузинської кухні. Однієї з різновидів цієї смачної випічки – пирогів з сиром – є хачапурі по-аджарськи.

Пироги роблять у формі човника, фарширують сиром і заливають сирим яйцем. Готовий грузинський хачапурі по-аджарськи виглядає дуже красиво.

Інгредієнти:

  • по 125 мл молока і води;
  • 7 г. сухих дріжджів;
  • ложечка солі;
  • дві ложечки цукру;
  • дві ст. л. раст. масла;
  • шість яєць;
  • 250 р. сиру сулугуні;
  • 400 г. борошна;
  • 250 р. сиру фета або адигейського;
  • 100 злив. масла.

Етапи приготування:

  • Молоко і перемішайте воду, трохи прогрійте до теплого стану, додайте дріжджі з цукром і добре розмішайте. Залиште на десять хвилин.
  • Влийте олія, додайте яйце і сіль.
  • Частинами всипте просіяне борошно і замісіть тісто.
  • Готове тісто накрийте і залиште підніматися годину в теплому місці.
  • Обімніть тісто, що піднялося і залиште на півгодини.
  • Сир натріть на тертці, додайте масло вершкове, розтоплене. Перемішайте і трохи посоліть.
  • На п’ять однакових частин розділіть тісто і розкачайте.
  • З нижнього і верхнього краю кожного пласта викладіть вузькі бортики з начинку і скрутіть трубочкою.
  • Краї скріпіть і надайте форму човники.
  • Розсуньте згорнуті краю посередині і викладіть сирну начинку.
  • Печіть хачапурі 25 хвилин.
  • Вийміть хачапурі з духовки і ложкою злегка розірвіть сирну начинку. У кожну човник влийте по яйцю.
  • Печіть ще 4 хвилини.
  • Змастіть бортики готових гарячих хачапурі вершковим маслом і трохи олії покладіть начинку.
  • Зроблені по покроковому рецептом хачапурі по-аджарськи подавайте в гарячому або теплому вигляді.

    ХАЧАПУРІ ПО-АДЖАРСЬКИ. ПОВНИЙ РЕЦЕПТ. ГОТУЄМО В ГРУЗІЇ


    Watch this video on YouTube

    Молоко сквашується за спеціальною технологією і виходить смачний і освіжаючий продукт, схожий на кисле молоко.

    Приготуйте хачапурі по-аджарськи за рецептом з мацоні. Виходить шість порцій, калорійністю 1560 ккал. Готування займає півтори години.

    Необхідні інгредієнти.

    • мацоні – 0.5 літра;
    • вісім яєць;
    • півкіло імеретинського сиру;
    • 50 р. злив. масла;
    • по одній ч. л. цукру і солі;
    • 600 г борошна;
    • стать. ч. л. соди.

    Приготування:

  • Змішайте просіяне борошно з двома яйця, сіллю, цукром і маслом (25 р.). Влийте мацоні (450 мл) та додати гашену соду.
  • Замісіть тісто, залиште підходити в теплому місці.
  • Тісто поділіть на шість частин.
  • Сир подрібніть на тертці, додайте жовток, інше масло і мацоні. Перемішайте і залиште настоюватися на 15 хвилин.
  • Розкачайте в 1 см. товщиною кожен шматочок.
  • З двох сторін скрутіть в трубочку і затисніть кінці. Вийде човник.
  • Від центру тісто трохи розправте і викладіть начинку. Зверху змастіть білком.
  • Печіть грузинські хачапурі по-аджарськи 15 хвилин в духовці 220 гр.
  • Витягніть хачапурі і вилийте на кожен по одному яйцю. Знову печіть п’ять хвилин.
  • У традиційному рецепті готується начинка з імеретинського сиру чкинтиквели, але знайти його складно. Заміною такого сиру стане сулугуні, суміш моцарелли з адигейський сиром або несолоний сир фета.

    Хачапурі по-аджарськи в ресторані «Старий Батумъ »


    Watch this video on YouTube


    Watch this video on YouTube

    Інгредієнти:

    • півкіло тесту;
    • сім яєць;
    • сулугуні – 300 р.;
    • слив. масло.

    Приготування:

  • Трохи розкачайте тісто, якщо воно товсте.
  • Розріжте на шість прямокутників.
  • Бічні довгі краї кожного прямокутника скрутіть трубочкою і закріпіть на кінцях.
  • Збийте одне яйце і змастіть краї човників.
  • Подрібніть на тертці сир і з’єднайте з рештою яйцем, яким смазывалась випічка. Перемішайте.
  • Викладіть начинку на кожен хачапурі і печіть 10 хвилин.
  • Вийміть з духовки випічку, в начинці зробіть поглиблення і розбийте одне яйце. Посоліть.
  • Печіть десять хвилин.
  • На кожен гарячий готовий хачапурі покладіть шматочок масла вершкового на жовток. Так вийде ще смачніше.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *