Вдома / Рецепти та харчування / Картопля з салом – апетитні рецепти

Картопля з салом – апетитні рецепти

Картопля з салом – апетитні рецепти

Зміст

Картопля з салом запечена в духовці або смажена – дуже смачне домашнє блюдо з простих і доступних інгредієнтів. Приготувати картоплю з салом можна і на мангалі під час відпочинку на природі.

Інгредієнти:

  • сало з м’ясними прожилками – 150 р.;
  • півкіло картоплі;
  • дві цибулини;
  • дрібку перцю і сіль.

Етапи приготування:

  • Тонким скибочкою сало поріжте і обсмажте в олії.
  • Цибулини тонко поріжте півкільцями, картоплю – брусочками або кубиками.
  • Коли з сала витопиться жир, викладіть цибулю і обсмажте до прозорості.
  • На сковороду викладіть картоплю. Смажте на невеликому вогні до скоринки, потім перемішайте.
  • За 7 хвилин до готовності посоліть картоплю на салі з цибулею і додайте перець.
  • Не потрібно часто перемішувати картоплю з салом на сковороді. Якщо хочете, щоб картопля вийшов м’яким, можна посмажити його під кришкою.

     

    Необхідні інгредієнти:

    • 200 р. сала;
    • 6 картоплин;
    • 250 р. сиру;
    • свіжий кріп;
    • спеції.

    Приготування:

  • Картоплю наріжте кружечками середньої товщини, посоліть.
  • Пластинками тонко поріжте сало.
  • Подрібніть на тертці сир.
  • На деко викладіть картоплю, зверху розкладіть сало і посипте меленим перцем і дрібно рубаним кропом.
  • Випікайте картоплю півгодини в духовці, щоб сало розтопилося.
  • Вийміть деко і посипте сиром картоплю. Печіть ще 15 хвилин.
  • Готується картопля, запечена з салом, сиром, близько години. Виходить чотири порції калорійністю 800 ккал.

    Інгредієнти:

    • 10 картоплин;
    • 150 г. свіжого сала;
    • стать. ч. л. розмарину свіжий.;
    • спеції.

    Етапи приготування:

  • Картоплю очистіть і наріжте гармошкою: на кожній картоплині потрібно зробити по 4 поперечних надрізи, не дорізуючи овоч до кінця.
  • Скибочками тонко поріжте сало і вставити в кожен надріз.
  • Картоплю викладіть у форму і натріть сіллю. Зверху посипте перець і розмарин.
  • Накрийте фольгою картоплю і печіть 60 хвилин.
  • Зніміть з дека фольгу за десять хвилин до закінчення готування, щоб картопля зарум’янилася.
  • Подавайте картоплю з салом у фользі зі сметаною і свіжою зеленню.

    Необхідні інгредієнти:

    • кіло картоплі
    • 250 р. солоного сала;
    • ложка ст. оливкової олії;
    • сіль.

    Етапи приготування:

  • Промийте молоду картоплю і зваріть в підсоленій воді з шкіркою до напівготовності.
  • Остудіть картоплю, порізати навпіл, складіть у каструлю і полийте оливковою олією.
  • Закрийте каструлю і струсніть, щоб картопля стала вся в олії.
  • Сало наріжте квадратиками розміром з картоплею і п’ять міліметрів товщиною.
  • На шампури настроміть картоплю по черзі з шматочками сала.
  • Печіть на гарячому вугіллі до рум’яного кольору.
  • Картопля виходить рівномірно пропеченою і смачною завдяки тому, що перед запіканням її зварили.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *