Вдома / Рецепти та харчування / Овсяноблин: рецепти для правильного харчування

Овсяноблин: рецепти для правильного харчування

Овсяноблин: рецепти для правильного харчування

Зміст

Одним з найпопулярніших страв у людей, що стежать за харчуванням, є овсяноблин. Калорійність його біля 150 ккал – залежно від жирності молочних продуктів. До того ж, це рівноцінна заміна вівсяної каші.

Вівсянка – це знахідка для всіх: дітей і дорослих, чоловіків і жінок. До її складу входять вітаміни групи В, які позитивно впливають на стан волосся, шкіри і навіть настрій. У ній мало жиру і холестерину. Крім користі, вона зручна і тим, що дарує відчуття ситості. А ще, регулярне вживання вівсянки допомагає перемогти целюліт.

Приготувати овсяноблин легко. От тільки вирушили на кухню, а вже знімаєте апетитний млинець зі сковороди.

Для однієї порції нам знадобиться:

  • вівсяне борошно (або пластівці) – 30 гр;
  • куряче яйце;
  • кефір – 90-100 г.

Приготування:

  • Вимийте куряче яйце і розбийте його в чашку.
  • Додайте до яйцю майже весь кефір і розмішайте віночком або вилкою.
  • Всипте вівсяне борошно, чи пластівці. Перемішайте. При необхідності додайте кефіру. Його кількість залежить від розмірів яйця. Якщо воно маленьке, то кефіру потрібно побільше, якщо велика – поменше.
  • Розігрійте на плиті сковорідку з антипригарним покриттям.
  • Зробіть середній вогонь, вилийте тісто в сковорідку і накрийте кришкою.
  • Готуйте 3-5 хвилин на одній стороні, потім переверніть дерев’яною лопаткою і готуйте ще 3 хвилини.
  • Для однієї порції нам знадобиться:

    • вівсяне борошно – 30 гр;
    • куряче яйце;
    • ряжанка – 90-100 гр;
    • банан — 1 штука;
    • ванілін (без цукру).

    Приготування:

  • Змішайте в чашці яйце, борошно, ряжанку і ванілін. Використовуйте ванілін, а не ванільний цукор, щоб не підвищувати калорійність.
  • Спечіть млинець на антипригарній сковороді.
  • Банан подрібніть блендером або розімніть виделкою.
  • На рум’яну сторону млинця рівномірно викладіть банан.
  • Поверніть, як вам більше подобається: трубочкою, куточком, конвертиком і пригощайтеся.
  • Для однієї порції нам знадобиться:

    • вівсяні пластівці (геркулес) – 2 столові ложки;
    • пшеничні висівки – 1 столова ложка;
    • яйце куряче – 2 штуки;
    • молоко з малою жирністю – 2 столові ложки;
    • сир нежирний – 20-30 гр;
    • соняшникова олія;
    • сіль.

    Приготування:

  • Залийте вівсяні пластівці окропом і дайте настоятися кілька хвилин.
  • Поки пластівці запарюються у мисці змішайте молоко і яйця. Додайте трохи солі.
  • Перекладіть вівсянку в чашку з яйцями і додайте висівки.
  • Сковороду змажте краплею масла і розігрійте на середньому вогні.
  • Підсмажте млинець з обох сторін. На половину млинця покладіть сир. Щоб він швидше розплавився, його можна натерти на тертці.
  • Поверніть млинець навпіл, щоб сир виявився посередині. Вимкніть плиту, накрийте сковорідку кришкою і дайте постояти пару хвилин.
  • Для однієї порції нам знадобиться:

    • вівсяні пластівці – 1 стакан;
    • вода – 1 склянка;
    • сир – 100 гр;
    • часник – 2 зубці;
    • свіжа зелень;
    • сіль.

    Приготування:

  • Змішайте вівсяні пластівці з водою до однорідності.
  • Випікайте на гарячій антипригарній сковороді з обох боків до готовності.
  • Викладіть сир в чашку і додайте подрібнений часник.
  • Зелень вимити, обсушити, дрібно наріжте і додайте до сиру. Посоліть.
  • На половину млинця викладіть сирну начинку і прикрийте вільної половинкою.
  • vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *