Вдома / Рецепти та харчування / Овсяноблин: рецепти для правильного харчування

Овсяноблин: рецепти для правильного харчування

Овсяноблин: рецепти для правильного харчування

Зміст

Одним з найпопулярніших страв у людей, що стежать за харчуванням, є овсяноблин. Калорійність його біля 150 ккал – залежно від жирності молочних продуктів. До того ж, це рівноцінна заміна вівсяної каші.

Вівсянка – це знахідка для всіх: дітей і дорослих, чоловіків і жінок. До її складу входять вітаміни групи В, які позитивно впливають на стан волосся, шкіри і навіть настрій. У ній мало жиру і холестерину. Крім користі, вона зручна і тим, що дарує відчуття ситості. А ще, регулярне вживання вівсянки допомагає перемогти целюліт.

Приготувати овсяноблин легко. От тільки вирушили на кухню, а вже знімаєте апетитний млинець зі сковороди.


Овсяноблин на кефірі

Перший рецепт, який ми пропонуємо, найпростіший. Всього три інгредієнти і смачний, корисний, а головне, дієтичний сніданок готовий!

Для його приготування знадобиться вівсяна мука. Якщо вона рідкісний гість у домі, то не поспішайте збиратися в магазин. Борошно легко зробити за допомогою кавомолки з вівсяних пластівців. А вони точно є у кожної «худеющей».

З вівсяним борошном млинець виходить таким же ніжним, як і з звичайної. А ось якщо ви хочете отримати хрустку і щільну основу, використовуйте пластівці. Спробуйте обидва варіанти і виберіть душі.

Для однієї порції нам знадобиться:

  • вівсяне борошно (або пластівці) – 30 гр;
  • куряче яйце;
  • кефір – 90-100 г.

Приготування:

  • Вимийте куряче яйце і розбийте його в чашку.
  • Додайте до яйцю майже весь кефір і розмішайте віночком або вилкою.
  • Всипте вівсяне борошно, чи пластівці. Перемішайте. При необхідності додайте кефіру. Його кількість залежить від розмірів яйця. Якщо воно маленьке, то кефіру потрібно побільше, якщо велика – поменше.
  • Розігрійте на плиті сковорідку з антипригарним покриттям.
  • Зробіть середній вогонь, вилийте тісто в сковорідку і накрийте кришкою.
  • Готуйте 3-5 хвилин на одній стороні, потім переверніть дерев’яною лопаткою і готуйте ще 3 хвилини.

  • Овсяноблин з бананом

    Загорнути в овсяноблин можна будь-які начинки. Солодкі, м’ясні, гострі – це залежить тільки від бажання. Якщо ви вважаєте калорії, вписати в раціон банан не складе праці. Зате сніданок стане ситніше і подарує відмінний настрій.

    Для однієї порції нам знадобиться:

    • вівсяне борошно – 30 гр;
    • куряче яйце;
    • ряжанка – 90-100 гр;
    • банан — 1 штука;
    • ванілін (без цукру).

    Приготування:

  • Змішайте в чашці яйце, борошно, ряжанку і ванілін. Використовуйте ванілін, а не ванільний цукор, щоб не підвищувати калорійність.
  • Спечіть млинець на антипригарній сковороді.
  • Банан подрібніть блендером або розімніть виделкою.
  • На рум’яну сторону млинця рівномірно викладіть банан.
  • Поверніть, як вам більше подобається: трубочкою, куточком, конвертиком і пригощайтеся.

  • Овсяноблин з сиром

    Любителям сиру рекомендуємо спробувати цей варіант начинки. Сир з млинцями поєднують рідко, але спробувавши одного разу, ви не відмовите собі в такому варіанті начинки.

    Для однієї порції нам знадобиться:

    • вівсяні пластівці (геркулес) – 2 столові ложки;
    • пшеничні висівки – 1 столова ложка;
    • яйце куряче – 2 штуки;
    • молоко з малою жирністю – 2 столові ложки;
    • сир нежирний – 20-30 гр;
    • соняшникова олія;
    • сіль.

    Приготування:

  • Залийте вівсяні пластівці окропом і дайте настоятися кілька хвилин.
  • Поки пластівці запарюються у мисці змішайте молоко і яйця. Додайте трохи солі.
  • Перекладіть вівсянку в чашку з яйцями і додайте висівки.
  • Сковороду змажте краплею масла і розігрійте на середньому вогні.
  • Підсмажте млинець з обох сторін. На половину млинця покладіть сир. Щоб він швидше розплавився, його можна натерти на тертці.
  • Поверніть млинець навпіл, щоб сир виявився посередині. Вимкніть плиту, накрийте сковорідку кришкою і дайте постояти пару хвилин.

  • Овсяноблин з сиром

    Овсяноблин легко приготувати без яєць і без молока. Але це зовсім строгий варіант. Він виручить, коли ви хочете вмістити в денну норму калорій якусь не дуже корисну смакота. Сир, в такому випадку, беріть з мінімальною жирністю.

    Для однієї порції нам знадобиться:

    • вівсяні пластівці – 1 стакан;
    • вода – 1 склянка;
    • сир – 100 гр;
    • часник – 2 зубці;
    • свіжа зелень;
    • сіль.

    Приготування:

  • Змішайте вівсяні пластівці з водою до однорідності.
  • Випікайте на гарячій антипригарній сковороді з обох боків до готовності.
  • Викладіть сир в чашку і додайте подрібнений часник.
  • Зелень вимити, обсушити, дрібно наріжте і додайте до сиру. Посоліть.
  • На половину млинця викладіть сирну начинку і прикрийте вільної половинкою.
  • Добавить комментарий

    Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *