Вдома / Поради / Крабові палички – користь, шкоду і правила вибору

Крабові палички – користь, шкоду і правила вибору

Крабові палички – користь, шкоду і правила вибору

Зміст

Крабові палички з’явилися в Японії в 1973 році через брак крабового м’яса – необхідного інгредієнта для японської кухні.

Незважаючи на назву паличок, в складі немає крабового м’яса. Палички називаються крабовими, тому що схожі на м’ясо колишній краба.

Енергетична цінність продукту на 100 гр. варіюється від 80 до 95 ккал.

кефіру. Розподіліть продукти на п’ять порцій і їжте протягом дня. Перед дотриманням дієти рекомендується проконсультуватися з лікарем.

Для серця і судин

У 100 гр. продукту міститься:

  • 13 мг. кальцію;
  • 43 мг. магнію.

Кальцій і магній потрібні для підтримки в нормі кровоносних судин, нервової системи і серця.

Вживання 200 гр. крабових паличок в день нададуть користь, але вживаючи понад норми можливі алергічні реакції.

Таким чином, користь і шкоду крабових паличок залежать від кількості вживаного продукту в їжу.

Харчові добавки з індексом Е: Е-450, Е-420, Е-171-Е-160 у складі продукту викликають алергію. Алергікам слід виявляти обережність при вживанні крабових паличок. Не варто з’їдати більше 100 гр. за раз.

Так як продукт не піддається теплообработке, можливе зараження мікроорганізмами. Купуйте продукт у вакуумній упаковці, яка захищає від попадання мікробів і бруду.

При помірному вживанні якісного продукту, крабові палички не завдадуть шкоди організму.

Протипоказання крабових паличок стосуються:

  • алергії;
  • захворювань печінки і нирок. Продукт може містити соєвий білок, провокуючий хронічні захворювання;
  • індивідуальної непереносимості.


Як правильно вибирати крабові палички

Щоб уникнути низькоякісного продукту, потрібно правильно вибирати крабові палички. Звертайте увагу при виборі крабових паличок на:

  • Упаковку. Вакуумна упаковка захищає продукт від бактерій і мікроорганізмів.
  • Склад та термін придатності. Натуральний продукт містить більше 40% рибного фаршу. Сурімі у складі повинно бути на початку списку інгредієнтів. Якщо сурімі відсутній, значить, крабові палички ненатуральні і містять сою і крохмаль.
  • Харчові добавки смакові стабілізатори. Їх кількість повинна бути мінімально. У складі паличок уникайте пирофосфатов Е-450, сорбиты Е-420, барвника Е-171 і каротину Е-160. Вони викликають алергію.

  • Ознаки якісних крабових паличок

  • Акуратний зовнішній вигляд;
  • Рівномірний колір, без патьоків і плям;
  • Пружні і не розвалюються при обмацуванні.
  • Крабові палички – готовий продукт, який підходить для швидкого перекусу.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *