Вдома / Рецепти та харчування / Ліниві вареники: кращі покрокові рецепти

Ліниві вареники: кращі покрокові рецепти

Ліниві вареники: кращі покрокові рецепти

Зміст

Вареники – смачне і поживне блюдо, поширене на Україні. Завдяки повного і яскравого смаку, який, можна поєднувати з безліччю соусів, вони завоювали шанувальників у багатьох країнах.

В житті на рахунку кожна хвилина і не кожен зможе часто радувати себе варениками з різними начинками. Це прикро, але вихід є – ліниві вареники.

Рецепт лінивих вареників зможе повторити будь-яка господиня. Навіть якщо ви не знаєте, чим відрізняються сотейник і сковорідка, приготувати ліниві вареники у вас вийде.

Нам знадобиться:

  • сир 9% — 450 гр;
  • куряче яйце – 1 штука;
  • цукор – 2 столових ложки;
  • борошно – 140 гр;
  • сіль.

Як приготувати:

  • У глибоку чашку викладіть сир, вбийте туди яйце і розімніть. Злегка присолите.
  • У чашку з сиром покладіть цукор і ще раз перемішайте.
  • Борошно просіяти через сито і поступово вмішайте в сир. Вийде густа маса. Її повинно бути складно перемішувати.
  • Злегка присипте борошном стіл, викладіть на нього сир і замісіть тісто, щоб воно трохи липло до рук.
  • Тісто розділіть на кілька частин і скачайте з кожної ковбаски. Змочіть Руки водою, тоді тісто не буде прилипати до них.
  • Сирні ковбаски наріжте на шматочки шириною приблизно 1-1,5 см, злегка сплющити пальцями. З такою формою вареники краще утримують соус.
  • У киплячу підсолену воду покладіть вареники і акуратно перемішайте. Води повинно бути багато, так як вареники збільшуються в розмірах. Як вони спливуть, варити 3 хвилини.
  • Дістаньте шумівкою з каструлі, викладіть в тарілку і подавайте, змастивши вершковим маслом, сметаною, варенням або медом.
  • Нам знадобиться:

    • маложирний сир – 200 гр;
    • куряче яйце – 1 штука;
    • вівсяні пластівці – 5 столових ложок;
    • цукор – 1 чайна ложка;
    • сіль;
    • ванілін.

    Як приготувати:

  • Протріть сир через сито.
  • У глибокій тарілці змішайте протертий сир і яйце.
  • Додайте цукор, ванілін і вівсяні пластівці. Посоліть за смаком.
  • Ретельно все розмішайте і скачайте з тіста маленькі кульки.
  • Закип’ятіть в каструлі воду, трохи посоліть і відварюйте варенички три хвилини.
  • Дієтичний варіант вареників можна подавати з йогуртом або сметаною маленької жирності.

    сиром відомий багатьом. Але їх можна приготувати і без нього. Ліниві вареники з картоплею готуються трохи довше, але нітрохи не поступаються за смаком. Вони ситні і поєднуються з солодкими соусами.

    Нам знадобиться:

    • картопля – 1 кг;
    • борошно пшеничне – 300 гр;
    • сир твердих сортів – 100 гр;
    • сіль;
    • чорний мелений перець.

    Як приготувати:

  • Картоплю почистіть і вимийте. Наріжте четвертинками і зваріть в підсоленій воді.
  • З відвареної картоплі зробіть пюре. Розімніть товкачем або розбийте блендером. При необхідності додайте сіль.
  • Натріть сир на дрібній тертці і змішайте з картопляним пюре. За смаком додайте чорний перець.
  • У картопляну масу просійте борошно і замісити пластичне тісто. Додавайте борошно до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
  • Насипте на стіл трошки борошна, з тіста сформуйте ковбаски і наріжте на шматочки.
  • Кожен вареник обваляйте в борошні і поки що відкладіть.
  • У каструлі закип’ятіть воду, посоліть і опустіть туди вареники.
  • Коли картопляні вареники спливуть на поверхню, значить вони готові.
  • Подавайте до столу зі сметаною, маслом або будь-яким не солодким соусом.
  • Нам знадобиться:

    • картопля – 300 гр;
    • куряче яйце – 1 штука;
    • борошно -120 гр;
    • вершкове масло – 20 гр;
    • соняшникова олія;
    • приправа для картоплі;
    • сіль.

    Як приготувати:

  • Почистіть і вимийте картоплю. Крупно наріжте і зваріть в солоній воді.
  • Цибулю почистіть, вимийте і наріжте дрібними кубиками.
  • У сковорідці розігрійте олію і обсмажте в ньому цибулю до золотистого кольору.
  • Злийте воду зі звареної картоплі, додайте туди вершкове масло, трохи остудіть і розімніть в пюре.
  • У пюре додайте яйце, просіяне борошно і приправу для картоплі. Замісіть тісто, якщо потрібно досоліть.
  • Тісто виходить м’яким і трохи липким: так і повинно бути.
  • Наповніть каструлю водою і поставте на вогонь.
  • Поки закипає вода, сформуйте з тіста ковбаски і поріжте на шматочки.
  • Посоліть закипілу воду і зваріть в ній вареники до готовності.
  • Викладіть вареники в сковорідку з цибулею і обсмажте все разом.
  • Викладіть на тарілку і подавайте гарячими.
  • vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *