Вдома / Рецепти та харчування / Окрошка на сметані – 4 смачні рецепти

Окрошка на сметані – 4 смачні рецепти

Окрошка на сметані – 4 смачні рецепти

Зміст

Окрошка на сметанною заправці – дуже смачна страва. Часто сметаною в окрошці замінюють майонез або кефір.

Готувати окрошку на сметані можна не тільки з овочами, але і вареною ковбасою, м’ясом. Також сметану змішують з закваскою або водою.

Інгредієнти:

  • три огірка;
  • 300 р. ковбаси;
  • літр сироватки;
  • два скл. сметани;
  • п’ять яєць;
  • пучок цибулі зеленої;
  • п’ять картоплин;
  • пучок кропу;
  • спеції.

Етапи приготування:

  • Відваріть яйця з картоплею і очистіть. Порубаєте кріп з цибулею.
  • Кубиком дрібно наріжте картоплю, огірки, яйця та ковбасу.
  • До інгредієнтів додайте спеції і сметану, перемішайте.
  • Вилийте в окрошку сироватку, перемішайте і поставте в холодильник.
  • Калорійність – 580 ккал. Порцій виходить чотири. Час для приготування окрошки – півгодини.

    Необхідні інгредієнти:

    • півкіло картоплі;
    • три огірка;
    • чотири яйця;
    • 1 ложка оцту 70%;
    • 450 р. ковбаси;
    • великий пучок кропу;
    • 1 скл. жирної сметани;
    • спеції;
    • 1,5 л. води.

    Приготування:

  • Воду закип’ятіть і остудіть, можна покласти кубики льоду.
  • Варену картоплю, ковбасу, два огірки поріжте кубиками дрібно.
  • Натріть на тертці зварені яйця і огірок, порубаєте зелень.
  • Інгредієнти залийте холодною водою і додайте оцет, спеції зі сметаною, перемішайте.
  • Загальна калорійність окрошки на сметані – 1020 ккал.

    Інгредієнти:

    • по половині пучка зеленого цибулі, петрушки і кропу;
    • скл. сметани;
    • два літри води;
    • три яйця;
    • дві картоплі;
    • три огірка;
    • спеції;
    • пучок редиски;
    • 250 р. ковбаси.

    Приготування покроково:

  • Воду закип’ятіть і залиште остигати, кубиком наріжте зварену картоплю, ковбасу і огірки.
  • Подрібніть на тертці редьку, за допомогою вилки розімніть варені яйця.
  • В злегка теплій воді розмішати сметану і покладіть в холодильник.
  • Всі інгредієнти викладіть в каструлю, додайте спеції і перемішайте, залийте сумішшю сметани з водою.
  • Порубаєте зелень дрібно і посипте окрошку.
  • Коли готова окрошка на сметані, воді, оцті настоїться в холодильнику і стане холодною, подавайте блюдо на стіл.

    Необхідні інгредієнти:

    • літр сметани;
    • три редиски;
    • 1 редька;
    • півкіло яловичини;
    • по пучку кропу і цибулі;
    • півкіло ковбаси;
    • п’ять картоплин;
    • два літри води;
    • три огірка;
    • десять яєць;
    • половина ст. л. лимон. кислоти;
    • 1 ложка солі.

    Етапи приготування:

  • Огірки і редиску покришіть, порубаєте кріп з цибулею.
  • Картоплю з яйцями зваріть, очистіть і поріжте кубиками дрібно, редьку натріть в кашку на дрібній тертці.
  • На шматочки середнього розміру наріжте варене м’ясо з ковбасою.
  • Всі готові інгредієнти з’єднайте в каструлю, влийте сметану з холодною водою.
  • Перемішайте, додайте спеції і кислоту.
  • Окрошка стане смачнішою, якщо настоїться вночі в холодильнику.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *