Вдома / Рецепти та харчування / Класичний борщ – найсмачніші рецепти

Класичний борщ – найсмачніші рецепти

Класичний борщ – найсмачніші рецепти

Зміст

Класичний борщ люблять всі. Цей ситний суп з м’ясом – ідеальне блюдо на обід і навіть вечерю. Борщ готують з буряком і з додаванням щавлю.

Використовувати для борщу можна не тільки свинину, але і яловичину з куркою. Кілька цікавих рецептів класичного борщу докладно описані нижче.

Інгредієнти:

  • ¼ Тушки курки;
  • пучок щавлю;
  • п’ять картоплин;
  • дві морквини;
  • цибулина;
  • два яйця;
  • за 7 гілочок кропу і петрушки.

Етапи приготування:

  • Курку обробити, промити і поставте варитися, заливши водою.
  • Знімайте піну з бульйону і після закипання додайте цілу морквину та цибулину. Вогонь зробіть поменше і прикрийте каструлю.
  • Картоплю поріжте кубиками, витягніть готове м’ясо і процідіть бульйон. Овочі теж вийміть, вони не знадобляться.
  • Коли бульйон знову закипить, покладіть картоплю.
  • Подрібніть моркву на тертці і обсмажте в олії.
  • М’ясо позбавте від кісток і знову викладіть в бульйон. Порубаєте щавель.
  • В борщ додати засмажку, перемішайте і посоліть. Після закипання зменшіть вогонь і прикрийте кришкою.
  • Коли борщ дві хвилини ще покипить під кришкою, додати щавель.
  • Через три хвилини додайте збиті яйця і інтенсивно перемішайте.
  • Порубаєте дрібно зелень і додайте в борщ.
  • Коли покипить ще три хвилини, зніміть класичний борщ з куркою з плити.
  • Зелений класичний борщ до столу подавайте зі сметаною.

    Необхідні інгредієнти:

    • 800 р. свинини;
    • 300 р. капусти;
    • три картоплини;
    • дві невеликі буряків;
    • цибулина;
    • 1 ложка томат пасти з гіркою;
    • три лаврових листа;
    • дві часточки часнику;
    • спеції.

    Приготування:

  • Промийте м’ясо і поставте на вогонь, не забувайте знімати піну.
  • Очистіть одну буряк і покладіть у бульйон, додайте капусту і варіть годину.
  • Інші овочі очистіть, дрібно наріжте соломкою буряк з цибулею, картоплю – брусочками.
  • Через годину покладіть в суп, картоплю. У маслі обсмажте цибулю, додайте буряк і пасту.
  • Влийте склянку гарячої води до зажарки і залиште на дві хвилини покипіти.
  • У суп викладіть зажарку і вийміть цілий буряк.
  • Борщ залиште кипіти на маленькому вогні, під кришкою півгодини.
  • Наріжте соломкою буряк, роздушіть часник і додайте в борщ.
  • У борщ покласти лаврові листочки з подрібненим часником, подрібнену зелень і спеції.
  • Калорійність класичного борщу зі свининою – 1600 ккал. Час приготування – 90 хвилин.

    Інгредієнти:

    • 250 г яловичини;
    • півтора літра води;
    • літр курячого бульйону;
    • два скл. картоплі;
    • буряк;
    • два скл. капусти;
    • цибулина;
    • скл. соку томатного;
    • морквина;
    • 1 ложка соку лимона;
    • 1 ложечка цукру;
    • три зубки часнику;
    • зелень.

    Приготування покроково:

  • Наріжте шматочками м’ясо і варіть півтори години.
  • Воду з’єднайте з бульйоном і поставте на вогонь.
  • Картоплю наріжте кубиками, нашаткуйте капусту і додати в киплячий бульйон.
  • Дрібно поріжте цибулину і подрібніть моркву на тертці. Обсмажте овочі в олії.
  • Тонкою смужкою наріжте буряк і викладіть до засмажки, додайте томатний сік і посоліть.
  • Тушкуйте буряк з овочами півгодини, додайте цукор з лимонним соком.
  • Додайте до картоплі м’ясо і засмажку, посоліть борщ, покладіть роздавлений часник і лаврові листочки, рубану зелень.
  • Готується класичний борщ з яловичиною близько години, всього виходить шість порцій.

    Необхідні інгредієнти:

    • 300 яловичини з кісточкою;
    • 300 р. свинини з кісточкою;
    • чотири картоплини;
    • 300 р. капусти;
    • 200 р. буряків;
    • цибулина;
    • морквина;
    • корінь петрушки;
    • дві ложки томат пасти;
    • 50 р. сала;
    • два томата;
    • три зубки часнику;
    • пучок петрушки;
    • з 1 ложка цукру та борошна;
    • два лаврових листа;
    • спеції;
    • перець солодкий;
    • кілька горошків перцю;
    • дві ложки винного оцту.

    Етапи приготування:

  • Яловичину поставте варитися, знімайте пінку. Коли закипить, додайте свинину і зменшіть вогонь до мінімуму.
  • Коли бульйон знову закипить, додайте сіль, лаврове листя і горошини перцю. Варіть ще півтори години.
  • Буряк наріжте соломкою і обсмажте дві хвилини в маслі.
  • Влийте до буряках трохи бульйону з каструлі і додайте цукор з томатною пастою, тушкуйте до м’якості.
  • Наріжте цибулину дрібно і обсмажте окремо, додайте подрібнену соломкою моркву.
  • Коли морква стане м’якою, додайте просіяне борошно, перемішайте і ще дві хвилини смажте.
  • Помідори наріжте і додайте до зажарки, посоліть і поперчіть. 10 хвилин пасеруйте.
  • Коду буде готове м’ясо, витягніть його і процідіть бульйон. Додайте гарячої води, так як бульйон при варінні на половину випаровується.
  • Додайте в бульйон порізану кубиком картоплю., коли закипить, покладіть м’ясо без кісточок.
  • Через три хвилини додайте нашатковану капусту і корінь петрушки. Проколіть виделкою перець і покладіть в суп.
  • Коли бульйон закипить, варити овочі ще 15 хвилин.
  • Сало дрібно наріжте і перемішайте з подрібненим часником, посоліть. Подрібніть в блендері.
  • Коли капуста з картоплею стануть м’якими, додати засмажку з овочів.
  • Через кілька хвилин додайте сало і перемішайте. Зніміть через хвилину борщ з вогню.
  • Влийте оцет і викладіть буряк. Перемішайте і додайте ще спеції.
  • Свіжої рубаною зеленню посипте борщ.
  • Можна оригінальним способом подати український класичний борщ у хлібі. Акуратно зріжте верхівку хліба і вийміть увесь м’якуш. Дно хліба змастіть білком і поставте в духовку на сім хвилин підсохнути і підрум’янитися. Влийте борщ в хлібну тарілку і прикрийте верхівкою.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *