Вдома / Поради / Як заморозити овочі без втрати смаку?

Як заморозити овочі без втрати смаку?

1. До процесу заморозки необхідно підходити дуже відповідально. Сам підбір продуктів, при цьому, відіграє найважливішу роль в їх заморожування. Чим менше часу проходить з того моменти, як ви заморозили продукти, тим більше вітамінів та поживних речовин у них залишається. Те ж саме стосується і їх кольору, смаку, а також запаху. 2. Заздалегідь переберіть овочі. Подивіться, можливо, окремі продукти неїстівні, і відокремте від них м’які частини, якщо такі є. Коли будете промивати овочі, простежте за тим, щоб вони були цілісними, і ні в якому разі не розрізані. Слідом чисті і промиті овочі просушіть і наріжте вже після цього окремими шматочками. 3. Щоб овочі не втратили свої якість і смак, заздалегідь нарізані шматочки варто бланшувати в підсоленій воді. Або навіть маслі. Далі в киплячу воду занурюються на кілька хвилин наші продукти, і доводяться до процесу кипіння. Щоб зберегти смак і колір овочів – їх потрібно бланшувати тільки на пару. Дана процедура ідеально підходить для кольорової капусти, броколі, гороху, квасолі і кукурудзи. 4. А ось такі продукти, як петрушка, цибуля, томати та огірки бланшувати не вимагають. Дані процедури робляться дуже швидко, щоб поживні речовини овочів зберігалися. Після того, як процес бланшування закінчений, овочі можна осушити і остудити. 5. Запам’ятайте! Важливо зробити швидке заморожування овочів, щоб клітинний сік, який є в овочах, не встиг кристалізуватися. При цьому продукти швидко і правильно відтануть. Овочі розкладаються в маленькі ємності об’ємом не більше 1 кілограма. А ось заморожування триває, в середньому, від 3 до 7 годин. Після того, як ви витримали час заморозки, продукти треба витягти з ємностей, і помістити в заморожений брикет. Брикети пакуються в харчову плівку, пакет зав’язується і транспортується прямо в морозилку. При бажанні, можна на пакет зав’язати марлю, на якій маркером слід написати вид продукту та дату його упаковки. 6. Перед тим, як вирішите вжити продукти, залиште їх у брикеті в каструльці при кімнатній температурі на 40 хвилин. Якщо плануєте приготувати суп або борщ – покладіть злегка заморожені овочі в киплячу воду. Якщо хочете приготувати другі страви – то дайте овочам трохи присохнуть. Проте яке б ви страва не готували, не забувайте, що заморожені овочі мають властивість готуватися швидше свіжих.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *