Вдома / Техніка та комп’ютери / Режим розробника Android

Режим розробника Android

Це теж може бути Вам цікаво:


  • Чи варто встановлювати Windows 10
  • Кращі засіб видалення шкідливих програм
  • Секрети Windows 10

Режим розробника на Android планшети і телефони додає набір спеціальних функцій в налаштування пристрої, призначені для розробників, але іноді затребувані звичайними користувачами пристроїв (наприклад, для включення налагодження USB і подальшого відновлення даних, встановлення кастомного рекавері, запису екрану з допомогою команд adb shell та інших цілей).

У цій інструкції — про те, як включити режим розробника на Android, починаючи з версії 4.0 і закінчуючи останніми 6.0 і 7.1, а також про те, як відключити режим розробника і прибрати пункт «Для розробників» з меню налаштувань андроїд-пристрою.

Примітка: далі використовується стандартна структура меню Android, як на телефонах Moto, Nexus, Pixel, практично ті ж самі пункти і на Samsung, LG, HTC, Sony Xperia. Буває, що на деяких пристроях (зокрема, MEIZU, Xiaomi, ZTE) потрібні пункти меню називаються трохи інакше або знаходяться всередині додаткових розділів. Якщо ви не побачили наведений у посібнику пункт одразу, подивіться всередині «Додатково» і подібних розділів меню.

Комп’ютер гальмує — що робити і чому це відбувається?

  • Кращі безкоштовні програми на кожен день
  • Як підключити ноутбук до телевізора (для перегляду відео та ігор)
  • Як роздавати Інтернет по Wi-Fi з ноутбука
  • Як дивитися ТБ онлайн безкоштовно
  • Стандартні налаштування Android 6 і 7 у пункті «Для розробників» мають перемикач ВКЛ-ВИКЛ для режиму розробника, однак при вимиканні режиму розробника таким чином, сам пункт не зникає з налаштувань.

    Щоб прибрати його, виконайте наступні дії:

  • Зайдіть в настройки — додатка і увімкніть відображення всіх додатків (на Samsung це може виглядати як кілька вкладок).
  • Знайдіть програму «Налаштування» (Settings) у списку і клацніть по ньому.
  • Відкрийте пункт «Сховище».
  • Натисніть «Стерти дані».
  • При цьому ви побачите попередження про те, що всі дані, включаючи облікові записи будуть видалені, але насправді все буде в порядку і ваш обліковий запис Google і інші нікуди не подінуться.
  • Після того, як дані програми «Налаштування» були видалені, пункт «Для розробників» зникне з меню Android.
  • На деяких моделях телефонів і планшетів пункт «Стерти дані» для програми «Налаштування» недоступний. У цьому випадку видалити режим розробника з меню вийде тільки скинувши телефон на заводські налаштування з втратою даних.

    Якщо зважитеся на цей варіант, то збережіть всі важливі дані поза Android пристрою (або синхронізації їх з Google), а потім зайдіть в «Налаштування» — «Відновлення, скидання» — «Скидання», уважно прочитайте попередження про те, що саме являє собою скидання і підтвердіть початок відновлення заводських налаштувань, якщо згодні.

    vidpovidi

    Добавить комментарий

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *