Вдома / Поради / Як молитви можуть допомогти кинути палити

Як молитви можуть допомогти кинути палити

Кинути палити з молитвами найлегше! Марк Твен казав, що робив це тисячу разів. Якщо це так, тоді чому для більшості це залишається проблемою до смерті? Багато хто знає про шкоду куріння для власного здоров’я і сімейного, але це їх не зупиняє. Чому так важко, насправді, кинути палити?

В основному не можуть кинути через відсутність сили волі. Деякі змогли кинути пити або курити, коли усвідомили реальність швидкої смерті. Інші ж усвідомили, як сильно вони грішать проти себе і своєї сім’ї і, більш за все, перед Всевишнім Богом, який дав їм це життя. Справа в голові і свідомості людини. Поки її розум далекий від думок про згубні наслідки куріння, її серце залишається не зворушеним, а значить, і спонукальні сили відключені. Серце не тільки фізичний орган. Це в Біблії символ осереддя всіх почуттів і спонукань.

Віруючі, які прагнуть кинути курити, погодяться з тим, що в цій нелегкій боротьбі допомагає молитва від куріння. Людина, в силу своєї гріховності, слабка, тому без зовнішніх сил важко боротися з сильним ворогом, яким є гріх куріння. Віруючим не скільки самі молитви від куріння допомагають його побороти, скільки підтримують людини в цій боротьбі.

Деякі думають, що немає таких молитов і святих поборників, які б могли підтримати. Відомо, що молитви до Пресвятої Богородиці допомагають в боротьбі з алкоголем. Хто ж може допомогти з гріхом куріння сигарет? Є і в цій справі поборники, кому можна молитися про прощення і підтримки.

Способи боротьби

В основному в боротьбі з курінням моляться преподобному Амвросію Оптинському. Молитва йому називається молитвою від пристрасті куріння. Саме цей святий допоміг багатьом в нерівній боротьбі з гріхом куріння.

Святий Амвросій Оптинський радить детальне сповідання у всіх своїх гріхах, від семи років і далі. Радить після цього приступити до святого Причастя. Ще святі отці Церкви називали Причастя ліками і джерелом безсмертя. Важливим в боротьбі з курінням є читання Святого Письма, особливо Святого Євангелія. Читати краще стоячи. Якщо ж настає туга, тоді відновити читання, поки туга не пройде. Замість читання ще можна застосовувати 33 великих поклони, як нагадування про смирення під час земного життя нашого Спасителя Ісуса Христа і вшановуючи Святу Трійцю.

Як показала практика, великою силою володіє молитва від куріння до преподобного Амвросія Оптинського:

Преподобний отче Амвросій, ти, ім’я відвагу перед Господом, умоли Велокощедрого Владику подати мені швидку допомогу в боротьбі з нечистою пристрастю. Господи! Молитвами угодника Твого, Преподобного Амвросія, очисти мої уста, оцеломудрі серце і Насити його пахощами Духа Твого Святого, так відбіжить від мене подалі зла тютюнова пристрасть, звідки прийшла, у черево пекла

Можна бути впевненим в допомозі Амвросія Оптинського , бо і сам він, ще за життя, сильно захворів. І спасся з ласки Божої

Ікона Пресвятої Богородиці «Стягнення загиблих» дає сил для боротьби з курінням і пияцтвом, наркотиками та іншими пороками гріха. Як саме молиться цією молитвою підкаже священик в церкві.

Молитва — справа дуже особиста, сердечне. Будь-яка молитва про зцілення завжди починається з благословення святого отця і слідуючи його порадам. Не потрібні механічні повторення молитви. Тут потрібно прикладати серце. Тоді вони надають сил.

Ось поради ще деяких подвижників. Один з них преподобний Силуан Афонський. Якось один чоловік-купець намагався пригостити Силуана Афонського сигаретою, аргументуючи тим, що куріння допомагає зняти напругу, розслабляє. Преподобний йому відповів рекомендацією перед тим, як закурити, помолитися молитвою «Отче наш». У відповідь співрозмовник сказав, що не молиться якось перед курінням. В цьому і була суть повчання. Всяку справу, перед якою негоже молиться і одна думка про це бентежить, не варто того, щоб її робили.

Молитва до Пресвятої Богородиці

Старанна Заступниця, Мати нашого Господа, до Тебе вдаюся я, грішна людина, почуй голос моління мого, крик і благання моє. Беззаконня мої перевершили голову мою і гріхи мої занурюють мене, немов корабель в море. Але Ти, Блага Всемилостива Володарка, що не відвернулася від мене зневіреного і в гріху вже неіснуючого. Помилуй мене, кається в гріхах моїх і благослови на ратному шляху правом, душу мою окаянну. На Тебе, Владичеца, моя Богородице, уповаю я. Ти, Мати Божа, збережи і збережи мене нині і вічно і на віки віків. Амінь.

Коли зовсім погано …

Коли зовсім важко, молитви Іову Багатостраждальному, Іоанна Златоуста дуже допомагають. Молитви Іову — прохання про зміцнення і стійкості, щоб не зірватися. Іов за своє життя багато зазнав, має чим допомогти. Святому Іову можна звернутися сучасними словами так:

«Присвятий угодник Божий, праведний Іов! Ти вів доблесну боротьбу на землі, і сприйняв на Небесах вінець праведності. Дивлячись же на тебе, радіємо про славне кінця життя твоєї і свято чтем пам’ять про тебе. Ти ж, стоячи перед перед Престолом Божим, прийми моління наші і Всемилостивого Бога принеси і прости гріхи нам і допомоги дай протистояти підступам диявольських, та визволи від бід і напастей і всякого зла, щоб нам благочестиво і праведно жити в нинішньому столітті. Так будемо гідні милістю твоєю побачити благо на землі живих, що славлять Єдиного славимого у святих Своїх Бога, Отця і Сина і Святого Духа, нині і на віки віків. Амінь.»

Є ще молитва до Ангелу Хранителю, щоб він допоміг. Ось слова цієї молитви:

Ангел Хранитель Божий святий, на спостереження за мною даний мені з небес! Старанно молю тебе: просвіти мене сьогодні, і від злого збережи, до доброї справи настанов і на путь спасіння направ.

Далі, в молитві можна прямо говорити про свою погану звичку, просячи його позбавити від неї.

Застосування примовлянь

Крім молитов ще використовують примовляння. Вони нагадують молитви до Бога, бо в них часто використовуються заключні слова до Отця, Сина і Духу Святому. Ось пам’ятка, пам’ятаючи про яку можна надати допомогу кинути палити тим, хто бореться, можливо, близька людина.

  • Примовляння не читаються в неділю. Не вимовляються в період поста або дні хвороб.
  • Примовляння для жінок робляться в середу, п’ятницю, суботу. Для чоловіків-в понеділок, вівторок, четвер.
  • Примовляння читаються на світанку або ж на заході, читається молитва «Отче наш».
  • Примовляння потрібно вимовляти без помилок, не змінювати. Якщо пам’ять підводить, то краще читати з листа, осіняючи себе хрестним знаменням.
  • Коли завершуються примовляння, слово «Амінь».

Висновок

Є багато інших рятівних молитов. Можливо, священик в місцевій парафії зможе підказати ще якісь молитви. Ця зла пристрасть давня, а значить і здолали її важко. У своїх особистих молитвах, сказаних своїми словами, словами від серця, можна просити Господа познайомиться з тими віруючими в помісної церкви, які змогли впоратися з цим завданням. Можна запитати у священика, чи не знає він таких, він може познайомити.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *