Вдома / Поради / Якими симптомами проявляється алергічна реакція на пиво?

Якими симптомами проявляється алергічна реакція на пиво?

Тамуючи спрагу і розслабляючись під келих пінного напою, багато хто навіть не здогадуються, що у декого може виникнути алергія на пиво. Виявивши висипання на шкірі або інші прояви непереносимості напою, багато хто починає шукати причину в продуктах харчування або інших джерелах. Для того щоб знати, якими симптомами супроводжується алергія від пива, розглянемо його складові та відзначимо ті, які з них можуть викликати небажану реакцію організму.

Причини пивний алергії

Повний алергії, як такої, не існує. Організм реагує на складові цього напою, а саме на солод, хміль або дріжджі. Іншими причинами такого стану можуть бути:

  • часте, неконтрольоване вживання напою;
  • іноді — захворювання серцево-судинної системи;
  • чутливість організму до ароматизаторів, консервантів і барвників;
  • індивідуальна непереносимість однією із складових напою або їх поєднання.

Симптоматика алергії на пиво

на жаль, алергічний відповідь на ті чи інші продукти сьогодні зустрічається все частіше. Причиною цього в основному служить неякісний товар, що наповнений різними барвниками, ароматизаторами, консервантами, повністю або частково замінюють натуральні інгредієнти.

Звичайно, якщо купити дешевий напій незрозуміло якого виробника, то можна на собі відчути всі симптоми алергії. Симптоми можуть проявитися, якщо у людини виникає така реакція на спиртне, а саме на етиловий спирт. Але часто зустрічаються випадки, де і пиво якісне, і випито в малій кількості, а реакція організму дуже сильна.

Виявляється, що складові полюбився напою підходять далеко не всім, і першим симптомом може бути швидке почервоніння обличчя через припливу крові, а також порушення серцебиття. Алергія на пиво може проявлятися:

  • у вигляді різних плям і висипань на тілі та обличчі червоного кольору;
  • свербіж, який може бути як помірним, так і нестерпним;
  • порушенням слизових, що призводить до нежиті і сльозотечі;
  • можуть з'являтися набряки і задуха;
  • підвищенням артеріального тиску.

Алергічний відповідь на складові пива

Так як деякі складові цього хмільного напою можуть впливати на організм однаковими реакціями, то, помітивши симптоми, найправильнішим буде здати спеціальні аналізи, які визначать, що саме не підходить організму.

Інгредієнти, такі як дріжджі, знаходяться і в інших продуктах, і постійне їх вживання згодом послабить імунну систему.

Солод з ячменю, рису, пшениці та інших зернових використовується для приготування пива у вигляді пророщеного зерна. Часто викликає алергію саме у тих, хто занадто чутливий до пилку рослин. Можуть виявлятися такі симптоми:

  • запаморочення;
  • набряк слизової рота, губ, області очей;
  • кропив'янка і поколювання шкіри;
  • кашель через подразнення рецепторів в дихальних шляхах, що здавлюють відчуття в грудях;
  • рідко — набряк легенів.

Хміль використовують у виробництві для придбання напоєм гіркого смаку. Алергічний відповідь організму зустрічається рідко, але цілком можливий. Проблемою можуть стати:

  • астма, напади задухи;
  • нежить алергічного характеру. Такий нежить часто супроводжується палінням слизової, сверблячкою, виділенням прозорої рідини з носа, багаторазовим чханням;
  • набухання повік, кон'юнктивіт, що супроводжуються світлобоязню, сверблячкою, сльозоточивість;
  • кропив'янка.

Дріжджі, без яких хмільний напій неможливий, найчастіше викликають чутливість організма.Сімптомамі можуть бути:

  • нудота, діарея, печія. Якщо напій вживався тривалий час, можлива блювота;
  • больовий синдром в горлі і утруднення в диханні;
  • чхання і запаморочення;
  • болю у верхній частині живота;
  • висип на шкірі з сверблячкою або без нього.

Не варто забувати і про інших компонентах, що використовує недобросовісний виробник для виготовлення пива. Ароматизація і підфарбовування напою можуть спричинити за собою непередбачувані наслідки. І не варто сподіватися, що при малій кількості випитого алергічна реакція на пиво не проявиться, навіть якщо симптоми раніше не спостерігалися.

Рекомендації з лікування

Якщо виявлена ​​алергія на пиво, ні в якому разі не можна пробувати вирішити проблему самостійно: це може привести до ще більших проблем зі здоров'ям. Консультація лікаря повинна бути обов'язковою, адже багато медикаментів несумісні з алкоголем.

При виявленні алергії на хмільний напій доцільним буде повністю переглянути раціон харчування, щоб зменшити або виключити ті продукти, що мають однакові складові з пивом. Найчастіше це:

  • напої, такі як шампанське і квас;
  • макарони, хліб і всі вироби, що мають в своєму складі дріжджі;
  • пиво безалкогольне, яке виготовляється за тим же принципом, що і алкогольне;
  • симптоми алергії можуть викликати і інші спиртні напої, які теж варто виключити або зменшити їх вживання, при цьому уважно вивчати їх складові.

Потрібно розуміти, що алергія на пиво повністю не виліковується. Лікар, як правило, в таких випадках виписує антигістамінні препарати, що тільки борються з проявами алергії. Діють вони по-різному в залежності від ускладнень.

Існує три головних правила лікування чутливості до хмільних напоїв:

  1. Відмова від пива.
  2. Прийом антигістамінних препаратів.
  3. Застосування мазей, в складі яких є протизапальні речовини, для лікування висипу. У складних випадках можуть застосовуватися гормоносодержащіх препарати.

При зверненні за допомогою до фахівця обов'язковим є повідомити йому про вживання пива, так як симптоматика може перерости в більш важкі форми захворювання, що згодом ускладнить лікування.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *