Вдома / Дім і затишок / Квашені баклажани цілком

Квашені баклажани цілком

Квашені баклажани на зиму цілком в банку. Рецепт без стерилізації.

Восени ми всі запасаємося овочевими заготовками на зиму. Адже в холодну холоднечу ми не знайдемо смачних помідорів і хрустких огірочків.

Можна і ще одним способом заготовити смачні соління, наприклад, заквасити. Найпопулярніша страва осені квашена капуста, ну а на другому місці квашені баклажани.

Саме так їх ми сьогодні і приготуємо. Квасити баклажани дуже просто.

квашеные баклажаны на зиму целиком в банке

Для квашених баклажанів потрібні дрібні, що не доросли плоди, як раз такі нам і потрібні, в них менше кісточок, та й в банку зручно складати.

Для приготування квашених баклажанів нам знадобиться 4 дня, вихід продукту — трилітрова банка.

Рецепт приготування квашених баклажанів цілком в банку:

Інгредієнти:

  • Баклажани дрібні — 2 кілограми
  • Солодкий перець — 3 штуки
  • Свіжа зелень селери — за смаком
  • Свіжа зелень кропу — за смаком
  • Свіжа зелень петрушки — за смаком
  • Часник — 5 зубчиків
  • Сіль — 2 ст. ложки
  • Вода очищена — 2 літри
  • Лавровий лист — 3 штуки
  • Перець запашний — 5 горошків
  • Перець чорний — 10 горошків

Приготування:

Крок 1. Готуємо баклажани.

Баклажани помити, зрізати плодоніжки і відварити в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Краще варити у великій каструлі, щоб зварити їх за один раз.

Викладаємо шумівкою готові баклажани. Нехай трохи охолонуть.

Крок 2. Готуємо овочеву заправку.

Можна такий заправкою начинити плоди, але у нас вони маленькі, незручно. Якщо у вас великі баклажани, то нафаршіруйте їх овочевою заправкою.

Для заправки нарізаємо солодкий перець дрібними кубиками, кладемо в миску, подрібнюємо часник, теж в миску, всю зелень миємо й дрібно ріжемо. Всі інгредієнти перемішуємо. Заправка готова.

Складаємо в банку шарами баклажани і заправка, баклажани і заправка. Аромат стоїть приголомшливий. Зелень можна брати на свій смак, спробуйте додати базилік або кинзу.

Крок 3. Готуємо розсіл.

У каструлю наливаємо воду, висипаємо сіль, кидаємо лавровий лист, горошки перцю і кип'ятимо. Як тільки вода закипіла і сіль розчинилася, розсіл вимикаємо, він готовий. Чекаємо коли повністю охолоне.

Крок 4. Квас баклажани.

Заливаємо холодним розсолом баклажани з овочевою заправкою в банку. Ставимо в тепле місце приблизно на 3 дні. У кожного різна температура в будинку, тому потрібно стежити.

Коли в банку з'явилися пухирці, баклажани готові, можна їх переносити в холодильник.

Зберігаються квашені баклажани в холодильнику або льосі.

Подивіться також інші заготовки з баклажанів:

Баклажани по-корейськи на зиму

Тещин язик з баклажанів

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *