Вдома / Дім і затишок / Повидло-асорті з яблук і груш

Повидло-асорті з яблук і груш

Готуємо повидло з яблук і груш з шматочками на зиму.

Наші господині знають десятки рецептів приготування повидла з різних фруктів, але все одно люблять експериментувати на кухні.

Крім того, багато хто не люблять смак «голого» яблучного повидла — його називають нудотним і нецікавим.

Якщо ви належите до числа таких гурманів, які не поспішайте відмовлятися від яблучного повидла — просто спробуйте додати в нього ще один фруктовий інгредієнт.

Яблучно-грушеве повидло стане для вас справжнім відкриттям, адже завдяки двом звичайним плодам воно познайомить вас з незвичайним смаком!

повидло из яблок и груш с кусочками на зиму

Рецепт приготування повидла з яблук і груш з шматочками.

Інгредієнти:

  • Яблука — 2 кг
  • Груші — 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 1 ст.

Приготування:

1. Починаємо готувати з яблук. Вони більш тверді, ніж груші, тому для повидла ми приготуємо яблучне пюре, а груші будемо додавати часточками. Отже, моєму яблука і нарізаємо їх часточками. Уважно стежимо, щоб у часточках не залишилося шматочків серцевини, адже непомітні пластинки здатні зіпсувати враження від повидла.

2. Пропускаємо часточки яблука через м'ясорубку або подрібнюємо їх в кухонному комбайні. Виходить яблучне пюре. Його ми кладемо в каструлю, ставимо на дуже маленький вогонь і доводимо до кипіння.

3. Поки яблучне пюре закипає, моєму груші, ріжемо їх тонкими часточками.

4. Після закипання яблучного пюре додаємо в нього цукор, розмішуємо і продовжуємо варити протягом 30 хвилин. За цей час яблука повинні потемніти і загуснути.

5. Додаємо в яблучне пюре шматочки груш. Відразу ж добре розмішуємо, додаємо воду і ще раз розмішуємо інгредієнти. Продовжуємо варити повидло-асорті 15 хвилин. Воно досить загусне, і, в той же час, груші не встигнуть занадто розваритися. Тому у нас вийде цікаве повидло — з м'якими шматочками груш.

6. Якщо повидло досягло бажаної густоти (воно не повинно бути рідким), значить, страва готова! Готуємо банки і кладемо в них повидло з яблук і груш.

В таке повидло можна додати не тільки груші, а й сливи або абрикоси. Смак вийде дуже незвичайний!

Подивіться також інші рецепти повидла на зиму:

Сливовое повидло

Джем з ранеток

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *