Вдома / Дім і затишок / Повидло з аличі на зиму

Повидло з аличі на зиму

Повидло з аличі рецепт на зиму. Повидло з жовтої аличі без кісточок.

Айва (мірабель) — досить невибагливе дерево: воно відмінно плодоносить навіть в найбіднішій землі. Саме тому дачники люблять садити аличу в своїх володіннях.

Але ось що приготувати з аличі — ніхто толком не знає. Здавалося б, алича корисна, ароматна і схожа на сливу, просто казка!

Але не все так просто: ці плоди дуже дрібні, а кісточки майже не відокремлюються від м'якоті.

Тому відмінний вихід — приготувати повидло з аличі!

Рецепт приготування повидла з аличі з покроковими фото:

  • жовта алича — 2 кг
  • цукор — 1 кг
  • вода — 500 мл

Приготування:

Перш за все, нам потрібно промити плоди і переконатися, що серед них немає хвостиків і листя.

Для того щоб відокремити м'якоть аличі від кісточок, ми підемо на хитрість.

Складаємо аличу в велику каструлю, наливаємо 500 мл води і ставимо на вогонь. 

Для повидла вода зовсім не потрібна — вона стане в нагоді тільки для того, щоб ягоди закипіли.

Тому накриваємо каструлю кришкою, доводимо її вміст до кипіння і проварюємо не більше п'яти хвилин. Фокус вдався: ягоди перетворилися в однорідну масу з кісточками.

Тепер потрібно відокремити кісточки аличі.

Для цього зливаємо зайву воду, охолоджуємо ягоди і перетираємо їх через друшляк (під друшляк ставимо каструлю для збору м'якоті).

В результаті перетирання м'якоть виявляється в каструлі, а кісточки залишаються в друшляку.

Виливаємо в іншу каструлю м'якоть аличі, додаємо цукор і ставимо на дуже повільний вогонь.

В ідеалі, для приготування повидла краще використовувати електроплиту, адже вона розжарюється поступово і не так смажить, як газова плита.

М'якоть жовтої аличі нам потрібно проварити з цукром протягом 3 годин, помішуючи і знімаючи піну.

Після цієї варіння повидло з аличі можна вважати готовим!

Повидло з аличі можна відразу закатати в простерилізовані банки, а можна відразу ж почати використовувати — наприклад, як начинку до пирогів або заправку до млинців.

Зберігати повидло з аличі в прохолодному і темному місці.

Також інші рецепти варення на зиму:

варення зі слив з какао і шоколадом

Джем з яблук на зиму

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *