Вдома / Дім і затишок / Журавлина перетерта з цукром

Журавлина перетерта з цукром

Журавлина з цукром на зиму без варіння. Перетерта журавлина з цукром. Сире варення з журавлини на зиму.

Найкорисніша заготовка з журавлини — це журавлина без термічної обробки.

І зберігається вона дуже добре, навіть без кип'ятіння, а просто з цукром.

У сирої заготівлі зберігаються всі вітаміни, які так знадобляться нам взимку.

Рецепт приготування сирої перетертої журавлини з цукром з покроковими фото:

  • журавлина 1 кг
  • цукор 1,5-2 кг
Журавлину перебрати від гілочок і моху, добре промити, скласти в друшляк, дати воді стекти.

Журавлину розкласти тонким шаром на столі і дати повністю висохнути.

Суху журавлину пропустити через м'ясорубку.

Або, що ще краще, потовкти дерев'яним товкачем.

Так збережеться ще більше вітамінів.

До перетертої журавлині додавати цукор частинами,

енергійно розмішуючи кожен раз, щоб цукор розчинився по максимуму.

Отримане журавлинне пюре розкласти в сухі простерилізовані банки і закатати сухими стерильними кришками.

Журавлина з цукром і без варіння готова!

Зберігати заготовку в темному і прохолодному місці.

Також і інші корисні заготовки на зиму:

Джем з яблук з брусницею

сік з чорноплідної горобини

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *