Вдома / Дім і затишок / Калина з цукром на зиму

Калина з цукром на зиму

Калина на зиму рецепт. Калина з цукром на зиму. Заготівля з калини на зиму.

Від застуди існує маса народних засобів. Мабуть, калина очолює топ цих коштів, будучи унікальним природним лікарем.

Тому грішно НЕ заготовити її восени після морозів (а саме тоді ягоди калини «скидають» гіркоту).

Так, калина здатна впоратися з сотнею хвороб, але саме в період застуд її використовують найбільш часто, так як вона надає хорошу сечо-і потогінну дію.

Калину сушать, наполягають на горілці, варять киселі і желе, а ще перетирають з цукром!

Рецепт приготування калини з цукром на зиму з покроковими фото:

  • ягоди калини — 1 кг;
  • цукор — 1 кг.
Ягоди калини промивайте в прохолодній воді поки вони ще на гронах, потім просушіть: можна розкласти на паперові рушники.

Після цього обриваємо ягоди, гілочки і листочки викидаємо.

Засипаємо ягоди цукром. Чим спелее калина, тим більше соку вона пустить, і тим «податливі» вона для розтирання.

За бажанням цукру можна взяти в 2 рази більше, ніж ягід, але співвідношення 1: 1 теж вважається нормальним (з відчутною кислинкою).

У невеликій каструльці розітріть калину з цукром. Можна зробити це за допомогою блендера або звичайною толкушки для картоплі.

Перед приготуванням не забудьте надіти фартух, щоб не забруднити бризками одяг.

Після того як розітре калину з цукром, відправляйте цю суміш на повільний вогонь, нехай покипить 10 хвилин.

Після цього можна процідити цілющу суміш або ж закрити калину з кісточками.

Якщо наливаєте суміш киплячою в сухі чисті банки, тоді годі й стерилізувати заготовку. Якщо ж наливаєте остигле калинове желе, тоді баночки з заготівлею слід простерилізувати.

Зберігати калину з цукром на зиму можна в підвалі або холодильнику не більше року, відкриту баночку зберігайте не довше місяця в холодильнику (на нижній полиці).

Здорової вам і затишній зими без наслідків!

Також інші корисні заготовки на зиму:

Журавлина на зиму з цукром без варіння

пюре з яблук без цукру на зиму

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *