Вдома / Дім і затишок / Домашнє суничне варення

Домашнє суничне варення

Суниця буває лісова, польова і садові.

Кожен вид суниці прекрасний по своєму, зі своїм ароматом і смаком.

суниця дуже корисна, вона містить багато вітамінів, органічні кислоти, природні цукри та інші потрібні речовини.

найкорисніше їсти суницю в свіжому вигляді, тільки що зірвану.

Ну а якщо ваш урожай суниці великий і вже все наїлися до сита, то треба швидше варити варення.

Адже лісова суниця ягода ніжна і швидко псується.

Рецепт приготування варення з лісової суниці практично такий же, як з садової полуниці.

Тільки треба пам'ятати що ягоди лісової суниці маленькі, ніжні і швидко втрачають форму.

заготовка на зиму варенье из лесной земляники

Рецепт приготування варення з лісової суниці:

  • суниця 1 кг
  • цукор 1 кг

ягоди суниці перебрати, очистивши від сміття, чашолистків і гілочок.

Під проточною водою суницю промивати не слід, ягоди можуть втратити свою форму.

Краще налийте чистої води у великій таз, опустіть туди суницю, акуратно перемішайте руками, щоб обполоснути ягоди.

А потім ягоди перекласти в друшляк і почекати поки вода стече.

чисті ягоди обережно змішати з цукром в емальованому мисці або каструлі і залишити на 8-10 годин, зручно залишати на ніч.

Потім поставити на слабкий вогонь і довести до кипіння, залишити покипіти на повільному вогні 5 хвилин.

Каструлю прибрати з вогню і залишити суницю на кілька годин до повного охолодження.

Таке п'ятихвилинне кип'ятіння з наступним охолодженням повторити 3 або 4 рази.

Це потрібно для того, щоб ягоди лісової суниці повільно просочувалися сиропом і не втрачали форму.

Останній раз варення варити до готовності, тобто до потрібної густоти.

Готове варення з лісової суниці розлити в сухі стерилізовані банки в гарячому вигляді і відразу ж герметично закрити сухими чистими кришками.

Можна закупорена банки як металевими, так і поліетиленовими кришками.

Зберігати ароматне суничне варення в темному, прохолодному місці.

Також інші рецепти заготовок на зиму:

Рясне варення з полуниці

варення- п'ятихвилинка з полуниці

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *