Вдома / Дім і затишок / Джем з ранеток на зиму

Джем з ранеток на зиму

Варимо джем з ранеток на зиму. Простий рецепт.

Яблука-ранетки володіють солодкої крахмалистой м'якоттю, добре розварюються, і добре підходять для приготування джему і повидла.

Будуть потрібні продукти:

  • яблука сорту ранет 3 кг
  • цукор 3 кг
  • вода 1 склянка

Яблука помити і розрізати на 4 частини, видалити серцевину.

Яблучні дольки скласти в емальований таз, залити водою і варити протягом 30-35 хвилин після закипання.

Додати цукор і перемішати.

Варити джем весь час помішуючи і знімаючи піну.

Джем готовий, коли стане золотистого кольору.

Готовий гарячий джем розкласти в простерилізовані сухі банки і закатати.

Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

Зберігати джем з ранеток в прохолодному місці.

Читайте також інші рецепти заготовок:

Варення-п'ятихвилинка з полуниці

Яблучне пюре зі згущеним молоком

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *