Вдома / Дім і затишок / Мариновані зелені помідори

Мариновані зелені помідори

Мариновані зелені помідори з часником часточками. Рецепт на зиму.

Якщо у вас багато зелених помідорів, не поспішайте засмучуватися, адже з них теж можна зробити різні смачні заготовки на зиму.

Смак маринованих зелених помідорів буде відрізнятися від червоних і стиглих, але вони також смачні і будуть чудовою закускою до основних страв до будь-якого застілля.

маринованные зеленые помидоры дольками с чесноком на зиму

Простий рецепт приготування зелених помідорів на зиму.

Інгредієнти на літрову банку:

  • помідори — скільки увійде в банку
  • 1 парасольку кропу
  • 2-3 зубчики часнику
  • 4-5 листочків лаврового
  • 2-3 горошинки перцю
  • Розсіл на 1 л. води:
  • сіль — 1 ч.л.
  • цукор — 1 ст.л.
  • оцет 70% 1 ч. л.

Найзручніше закочувати помідори часточками в літрових, або меншого розміру, банках.

у першу чергу потрібно гарненько вимити банки і кришки, обполоснути їх окропом, або простерилізувати будь-яким способом.

Потім ставимо кип'ятити воду для розсолу.

Тепер приступаємо до томатів — моєму і видаляємо плодоніжки.

Вичищаємо ножем область плодоніжки, ріжемо на 2-4 частини і складаємо в банку стільки скільки увійде до верху.

Кладемо в банку зубчики часнику, лавровий лист, перець горошком і парасольку кропу.

Також додаємо, прямо в банку, сіль, цукор і оцтову есенцію.

Потім заливаємо зелені помідори окропом і ставимо банки стерилізувати на 10 хвилин.

Одночасно прокип'ятимо кришку для консервування в перебігу 3 хвилин.

Залишилося закрити банку за допомогою закаточной машинки.

Перевертаємо банку на кришку, щоб переконатися, що вона щільно закупорена, і залишаємо до повного охолодження.

Готову заготовку із зелених помідорів зберігайте в темному, холодному місці.

у зимову пору дістанете з підвалу апетитні соковиті помідори і насолодитеся ніжним смаком літа.

Також інші рецепти заготовок:

Салат із зелених помідорів з болгарським перцем і цибулею

Консервовані зелені помідори з горілкою

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *