Вдома / Дім і затишок / Густе чорничне варення на зиму

Густе чорничне варення на зиму

Варення з чорниці рецепт на зиму. Густе варення з чорниці з цукром без води. Варення з чорниці на зиму.

Дуже просте в приготуванні варення з чорниці завжди виходить дуже ароматним, смачним і в той же час дуже корисним.

Обов'язково приховайте баночку такого варення з чорниці на зиму, щоб згадувати смак літа за чашкою гарячого чаю, зимовим холодним ввечері.

Рецепт приготування варення з чорниці з покроковими фото:

  • 1 кг. свіжої чорниці
  • 1 кг. цукрового піску
Ягоди добре перебрати від черешків і листків, промити під проточною водою.

Викласти чорницю у велику глибоку ємність або каструлю, всипати цукровий пісок і перемішати.

Поставить чорницю з цукром в холодильник або в будь-який прохолодне місце на ніч.

На наступний день ягоди перекласти в каструлю разом з соком, що виділився і поставити на середній вогонь.

як тільки ягідна суміш почне закипати, відразу зменшити вогонь і варити ще 15 хвилин.

Потім остудити, і повторити таку ж процедуру з проваркой ще 2 рази. Не забувати регулярно, знімати пінку під час варіння, інакше варення стане каламутним.

Готове варення з чорниці повинно вийти злегка густим і приємним на смак.

Готове, ще гаряче чорничне варення розлити по стерилізованим банкам і щільно закрити стерилізованими кришками.

Перевернути банки з варенням догори дном, укутати ковдрою і залишити при кімнатній температурі до повного охолодження.

Як тільки банки охололи, прибрати варення з чорниць на зиму в темне, прохолодне місце.

Також інші смачні заготовки на зиму:

Варення зі слив з шоколадом

Джем з яблук на зиму

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *