Вдома / Дім і затишок / Густе сливове повидло

Густе сливове повидло

Повидло зі слив — це відмінна заготовка на зиму для тих, хто любить солодке.

Адже що може бути приємніше, ніж влаштувати в холодну пору чаювання з оладками або млинцями, заправленими повидлом? А як здивуються ваші друзі, дізнавшись, що це дуже смачне повидло зі слив на зиму ви приготували самі!

Густое повидло из слив на зиму

Які сливи краще підійдуть для приготування повидла? Безсумнівно, найпопулярніший і, в той же час, простий сорт слив «Угорка» стане відмінною основою для повидла.

У плодів цього сорту досить маленька кісточка, а м'якоті багато. Крім Угорки, підійдуть будь-які інші сливи, у яких кісточка добре відділяється від м'якоті. В іншому випадку, підготовка слив до приготування повидла затягнеться, і ви замучитеся вже на самому початку.

Рецепт приготування густого повидла зі слив з покроковими фото:

  • Зливи — 3 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Вода — 0,5 ст.
Для початку, все сливи слід промити під проточною водою і відібрати хороші.

Якщо серед плодів сховалася підгнила зливу, її потрібно викинути, не шкодуючи. Адже якщо маленький шматочок гнилі потрапить в повидло, він може зіпсувати цілу каструлю слив! Так що, промиваючи сливи, дивимося в обидва!

Тепер вимиті сливи потрібно почистити: кісточки викинути, а м'якоть разом зі шкурками скласти у велику каструлю, в якій ми будемо варити повидло. 

Бажано, щоб каструля була емальована, керамічна або чавунна.

Шкурки на сливах залишаємо, адже повидло готується дуже довго: за цей час шкурка перетвориться в однорідну масу разом з м'якоттю слив.

Ставимо каструлю зі сливами на вогонь, додавши в неї воду. Води повинно бути зовсім небагато — просто для того щоб сливи не підгоріли.

Робимо маленький вогонь і варимо сливи протягом години. Потім додаємо в повидло цукор, вимішуємо і знову варимо повидло на маленькому вогні.

Повидло зі слив можна вважати готовим, коли воно стане густим і помітно увариться (в каструлі повинно залишитися приблизно 2/3 тієї кількості слив, яке ми брали спочатку).

Рясне повидло зі слив на зиму готово!

Тепер його потрібно остудити і закатати в підготовлені банки. Також можна закрити його в звичайних банках з закручуються кришками, але тоді зберігати банки потрібно буде в холодильнику.

Читайте також інші заготовки зі слив на зиму:

Варення зі слив з кісточками

Варення зі слив з шоколадом і какао

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *