Вдома / Поради / Лікування похмільного синдрому, як часта причина запоїв

Лікування похмільного синдрому, як часта причина запоїв

Що таке запій і як він виникає? Заспівай і безперервне пияцтво характерно для алкоголіків зі стажем не менше 2-3 років і не знайомих з фізіологічними причинами його виникнення. Після важкої пиятики, в стані похмілля, для полегшення симптомів інтоксикації алкоголем, приймається незначна кількість алкоголю « для оздоровлення ». Як не дивно, «ліки» спрацьовує і самопочуття значно поліпшується. З цієї безневинної процедури зазвичай починається запій.

У певних колах такий метод називають «лікувати подібне подібним» і існує навіть ряд інструкцій, як змусити організм прийняти дозу спиртного напою, перебуваючи в стані похмілля. Зазвичай це непросто, тому що спрацьовує захисний рефлекс і рефлекторна блювота. Для обману захисної реакції використовується пиво, солодкий чай з коньяком, інші напої, які сприймаються організмом як відносно нешкідливі.

Видимі прояви алкогольного «лікування»

Після прийняття невеликої дози спиртного, самопочуття помітно поліпшується. Зникає головний біль, нудота, піднімається настрій, слабшає самоконтроль. Поліпшення самопочуття носить короткочасний характер, і вже через годину похмілля повертається.

Оскільки вже є легке сп'яніння, то і рішення «повторити лікування» здається цілком логічним. Заспівай розвивається по спіралі. Дози повторюються, збільшуючись з кожним разом, і наступного ранку запій починається з нового найжорстокішого похмілля, похмелитися, продовження. Стихійний запій часто триває кілька тижнів і цілком може завершитися в наркологічній клініці з діагнозом «гострий алкогольний психоз», коли отруєння досягає критичної точки.

Що насправді потрібно приймати при похміллі

Як уникнути впадання в запій?

Не піддавайтеся спокусі алкогольного «лікування». Це дійсно шкідливо і багаторазово підсилює інтоксикацію організму. Алкогольний гепатит і цироз печінки можна заробити досить легко і за короткий проміжок часу. Запій чинить руйнівну дію. Відмовитися від «лікування» алкоголем краще відразу, на початкових етапах. З тривалого запою вийти без пошкоджень психіки і без серйозної шкоди для здоров'я неможливо. Краще звернутися за допомогою до медиків, які зможуть ввести необхідні ліки і почати процедуру очищення організму від токсинів. Після самостійного виходу з запою, без медикаментозної допомоги, можна очікувати синдрому відміни або класичної «білочки».

Що потрібно приймати при похміллі? Прості засоби, такі як лазня, таблетка розчинного аспірину, апельсиновий сік, свіже повітря допоможуть значно краще «пари пива». Звільніть кишечник, випийте розсіл, запустіть роботу печінки.

Що відбувається в організмі на клітинному рівні?

Чому алкоголь знімає симптоми похмілля? Як відбувається така дивна реакція?

Вся справа в клітинному харчуванні. Алкоголь в мікроскопічних дозах цілком успішно виробляється в нашому організмі. Якби він не вироблявся, то і не засвоювався б клітинами так вдало, і не чинив би ніякого впливу, а просто виводився б із сечею, як непотрібне і даремне речовина. Але алкоголь грає важливу роль і організм людини налаштований таким чином, щоб засвоїти це корисна речовина максимально ефективно. Функція алкоголю в організмі полягає в активній участі в харчуванні клітин киснем через мембрани. Це дійсно важливо і життєво необхідно.

Але при надлишку алкоголю, наприклад, коли ви робите ковток пива, відбувається зворотна реакція. Печінка не справляється з надмірною кількістю етанолу і переробляє його в токсична сполука, яка не встигає виводитися з жовчю. Ці токсини, які є продуктом розпаду алкоголю, навпаки, перешкоджають кисневого обміну і перешкоджають пропускної здатності клітинних мембран, викликаючи кисневе голодування. Також в клітинах накопичується надлишкова рідина. Того алкоголю, який вироблявся організмом, недостатньо для відновлення нормального обміну. Супутні симптоми це якраз похмільна набряклість разом з зневодненням, головний біль, слабкість, нудота і інші радощі похмільного ранку.

Тому організм з радістю сприймає «лікування» пивом або коньяком, оскільки отримує необхідний алкоголь, але знову в кількості , багаторазово перевищує те, яке потрібно. І механізм алкогольного отруєння запускається знову.

Але вже, що називається «на старі дріжджі», з неабияким запасом токсинів, що переповнили печінку, відповідно, збільшується кількість алкоголю в крові, знижується швидкість переробки і виведення етанолу. Сп'яніння настає значно легше, а руйнування печінки йде швидше.

Хто перебуває в групі ризику?

Як не дивно, в групі ризику не продавці, водії та вантажники, а люди «вільних професій»:

  • художники;
  • літератори;
  • артисти;
  • люди з вільним, або відносно вільним графіком роботи.

Багато хто вважає запій цілком поважною причиною для невиходу на роботу, оскільки людина в такому стані вже не цілком собою володіє. Але це рідко знаходить розуміння в виробничих колах, хоча серед творчої інтелігенції запій може служити виправданням будь-якої поведінки. Відсутність строгих зовнішніх обмежень і сформовані неправильні стереотипи при відсутності медичних знань, роблять стихійну випивку непереборної до самого цирозу.

vidpovidi

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *